" Az idő igaz, S eldönti, ami nem az. " - Petőfi Sándor
Az ügy dokumentumaiért látogassa meg a www.hagyomiklos.com-ot!

nov
20

A jogállamiságot vizsgáló Európai Uniótól a kormány diszkriminációmentességet, egyenlő bánásmódot és pártfüggetlenséget vár. Érdekes, mi is pont ugyanezeket vártuk volna a kormánytól. Nézzük meg mit kaptunk helyette:

DSC_1093m_resize.jpg

Az EU rendszeresen vizsgálja majd a jogállamiságot. Nem nagy titok, hogy erre az Orbán-kormány törvényhozási gyakorlata miatt hazánkban is elég nagy szükség lesz.

Szijjártó Péter az EU tervére persze rögtön leszögezte, hogy: “Ha valóban sor kerül ilyen vizsgálatokra, akkor azoknak objektívnek, diszkriminációmentesnek és pártfüggetlennek kell lenniük, ítéletet csak bizonyítékok alapján mondhatnak ki, valamint egyenlő elbánást kell biztosítaniuk minden tagállamnak.”

Hát nem irónikus? Annak a kormánynak a külügyminisztere mondja ezt, amelyik:

Lássuk csak, hogyan is teljesített az Orbán-kormány abban, amit Szijjártó az EU-tól vár?

Objektív vizsgálatok? - Mint mikor a Hagyó-ügyet nyomozati szakaszban Hagyó ellenlábasának kezébe adták?

Diszkriminációmentes? - Mint mikor a törvényes bíróság helyett a pert átrakták egy elfogult bíróságra?

Pártfüggetlen? - Mint mikor olyan emberek hoznak döntést, akiket a Fidesz ültetett a székükbe?

Egyenlő elbánás? - Mikor hazugságokra hivatkozva tartanak valakit előzetesben?

Ítélet csak bizonyítékok alapján? - A BKV-per kezdete óta bűnözőnek állítják be Hagyót, holott nincsenek bizonyítékaik, és nem született még ítélet.

Talán legelőször egy kis önkritikát kellene gyakorolni.

Az EU azt tervezi, hogy több lépcsőben venné gondjaiba a jogállamiság megsértésével vádolt tagállamokat: felszólítás, levelezés, párbeszéd, blabla… Nem örülnénk neki, ha Magyarországot hátrányok érnék, de már nagyon rezeg a léc, hogy az EU bevesse nálunk a Az EU Szerződés hírhedt 7. cikkét.

(“Az Európai Unió Szerződésének 7. cikke lehetőséget ad arra, hogy a Bizottság tüzetes vizsgálat alá vonja egy tagállam politikai rendszerét, ha fennáll annak „az egyértelmű veszélye”, hogy az „súlyosan megsértette” az Unió alapjogait: az emberi méltóság tiszteletben tartásának elvét, a szabadságot, a demokráciát, az egyenlőséget, a jogállamiságot, valamint az emberi jogokat.”)

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása