" Az idő igaz, S eldönti, ami nem az. " - Petőfi Sándor
Az ügy dokumentumaiért látogassa meg a www.hagyomiklos.com-ot!

dec
14

Félelmetesnek nevezte a rendőrségi kihallgatását a BKV-per csütörtöki tanúja, az ügyészség pedig újra furcsát húzott.

zombie police2.jpg

Hagyó Miklós egykori barátnőjét hallgatta meg csütörtökön a Kecskeméti Törvényszék. Balogh Zsolt egyik korábbi állítása szerint ugyanis a hölgy jelen volt, amikor az emlékezetes Nokia-dobozos esetet "megbeszélték". Azért az idézőjel, mert azóta Balogh a Nokia-dobozokkal kapcsolatos vallomását visszavonta.

A tanú elmondta, hogy a szóban forgó napon Hagyó Miklós valóban nála volt, és találkozott egy úrral, akiről ő nem tudta hogy kicsoda. Hagyó és az "úr" a konyhában ültek le beszélgetni, de a barátnő T. Krisztina kijelentette, hogy ezután ő már nem volt jelen. Nézeteltérésre vagy hasonlóra nem emlékszik, arra viszont igen, hogy később, mikor meghallgatták az ügyben, három magas rangú, Budapestről érkezett rendőrtiszt hallgatta ki. A körülményeket annyira félelmetesnek találta, hogy utána azonnal ügyvédhez fordult.

Az előző, december 5-i tárgyalási napon az ügyészség új bizonyítási indítványt tett a bíróság asztalára. A védelem akkor nem értette, hogy milyen tény, illetve vádiratban megfogalmazott állítás támasztja alá az újabb eljárást négy évvel a nyomozás megindulása, illetve két évvel a vádemelés után. Azt is nehezményezték, hogy az ügyészség olyan adatokat akar szakértővel ellenőriztetni, amelyek nem részei a vádnak, mindezt úgy, hogy a védelem részére nem biztosítják az elektronikus adathordozókról, merevlemezekről a teljes másolatot.

Hadnagy Ibolya bírónő döntött: az ügyészség az általa megadott új keresőszavak alapján kísérelje meg az kutatást az elektronikus adathordozókon. Erre harminc napjuk van, míg a védelem nyolc napon belül új keresőszavakat adhat meg. A keresés eredményét szöveges formában kell a bíróság rendelkezésére bocsátani.

Erre mondják futballnyelven, hogy a játékrész végére nagyon felpörögtek az események - most ugyanis téli szünet következik. Folytatás februárban. 

Forrás: Stop.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása