" Az idő igaz, S eldönti, ami nem az. " - Petőfi Sándor
Az ügy dokumentumaiért látogassa meg a www.hagyomiklos.com-ot!

okt
31

Fantasztikus videót vágtak össze az indexesek arról, hogy Tarlós a 4-es metró első elkészült állomását mutogatja. A főpolgármester beszéde alá ugyanis bekeverték a „Ki a fasza gyerek” c. Ganxsta számot. De a poén korán sem az, hogy Tarlós az évek óta húzódó építkezés első látható eredményére ilyen büszke. A vicc az, hogy ez sem az ő érdeme.

68bd0252_66b8_4636_ab9f_60eb23ef4ca5.jpg.jpg

Az 4-es metróval kapcsolatos Állam és a Főváros közti megállapodást az 1998-as választások előtt Demszky Gábor akkori főpolgármester szentesítette. A beruházásnak 2003-ban kellett volna elkészülnie, de az Orbán-kormány 1998-ban a Fővárossal fennálló szerződést megsértve megvonta az állami támogatást a beruházástól. Amikor pedig a Főváros egyedül is bele akart vágni, az állami hatóságok indokolatlanul lassan adták ki az engedélyeket. Mikor Hagyót Miklóst a Fővárosi Közgyűlés főpolgármester-helyettesnek választotta, addigra már számos, a 4-es metró beruházással kapcsolatos negatív cikk jelent meg a médiában, ezzel óriási nyomást helyezve a Főváros vezetésére.

Mégis a legtöbb 4-es metró projecthez kapcsolódó eredmény a 2006-tól a BKV szakmai felügyeletét is ellátó Hagyó tevékenységéhez fűződik. Az ő főpolgármester-helyettessége alatt indultak el az alagútépítő fúrópajzsok, ezen felül pedig egymilliárd eurónyi EU-s támogatást is szereztek a 4-es metróhoz.

hagyo_miklos_antal_attila.jpg

Ezt követően 2008-ban két belső vizsgálat is kimondta, hogy az érintett időszak szerződéseivel (ide értve az AAM Zrt tanácsadói szerződéseit is) minden rendben van. Az erről szóló jelentést a Közgyűlés is elfogadta. Ennek ellenére a BRFK mégis büntetőeljárást indított az ügyben.

Akik tehát a 4-es metró megvalósulásán fáradoztak, most a vádlottak padján ülnek. Akik pedig hátráltatták a beruházást, majd inkriminálták a 4-es metró létrejöttét elősegítő szerződéseket, most azért büszkén vágják át a szalagot.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása