" Az idő igaz, S eldönti, ami nem az. " - Petőfi Sándor
Az ügy dokumentumaiért látogassa meg a www.hagyomiklos.com-ot!

jan
14

Ahogyan arról már korábban is beszámoltunk, Balogh Zsolt, a BKV volt megbízott igazgatója, a Hagyó-ügy koronatanúja és egyben egyik vádlottja, a sokat emlegetett Nokia-dobozos sztori kitálalója 2011. november 18-án – határozott idejű, fél évre szóló szerződéssel ugyan, de - a PK Busrent Kft. ügyvezetője lett.  

Egy közlekedési cég vezetője, mégpedig a jobboldali vezetésű Pécsett. Miért hangsúlyozzuk, hogy jobboldali? Mert valószínűsíthető, hogy Balogh az állást az ügyvédje, Dr. Szabó Iván közbenjárására kapta, akiről tudvalevő, hogy rengeteg szállal kötődik mind a Fideszhez, mind a KDNP-hez.

Korábbi, „Ki is az a Szabó Iván?” című bejegyzésünkben részletesen ismertettük az ominózus szálakat, amelyekből most csupán egyet emelünk ki. Azt is csak az után, hogy tisztázzuk, miért gondoljuk, hogy az ügyvéd úrnak oroszlánrésze lehetett abban, hogy Balogh Zsolt álláshoz jusson.

A Dr. Szabó Iván Ügyvédi Iroda Balogh Zsolttól 2010 márciusában kapott meghatalmazását a gyanúsított jogi képviseletére. Az említett ügyvédi iroda vezetője ugye Szabó Iván, aki a fideszes pécsi önkormányzat jogi képviseletében tevékeny szerepet játszott a Pécsi Vízművek visszavételében a francia Suez Environnement-től. De Szabó Iván nyilatkozott a buszpark visszavételének ügyében is a pécsi önkormányzat képviselőjeként.

kep.php.jpg(Forrás: http://ugyvedvilag.hu)

A szocialista Hagyó Miklósra tett terhelő vallomásai, - amelyeket nem mellesleg azóta már visszavont -  Balogh Zsolt tehát egy fideszes önkormányzat jogi képviseletét ellátó ügyvédi irodától kapott jogi védelmet 2010-től, majd 2011-ben ennek az önkormányzatnak a legyengített ellenfelénél kapott vezetői megbízást. Az önkormányzat ugyanis a pécsi vagyonkezelőn keresztül résztulajdonos a PK Busrent-ben.

Egy olyan ember jutatta tehát a Nokiás Baloghot álláshoz Szabó Iván személyében, aki 2010. augusztus 3. óta az Országos Választási Bizottságban a Fidesz koalíciós partnerének, a Kereszténydemokrata Néppártnak a delegáltja lett. Az OVB-be, a választási panaszokat elbíráló független testületbe csupán egy tagot delegálhat minden parlamenti párt, tehát kimondottan kényes, bizalmi pozícióról van szó.

Tehát pár hónappal azután, hogy Balogh Zsolt a „nokiás dobozos”, - utólag tudvalevően valótlan - nyilatkozatát először megtette, majd Szabó Ivánt a védelmével megbízta, s közel egy időben azzal, hogy ebben az ügyben Hagyót meggyanúsították, lett a KDNP delegáltja az OVB-ben Szabó.

A tények – jelen esetben a politikai hovatartozás, kötődés – makacs dolgok, nincs is rajtuk mit túlragozni. Néhány kérdést viszont felvetnek. Vajon Semjén Zsolt, a KDNP elnöke javasolta-e erre a posztra, aki kormányfő-helyettesi pozícióját a Fidesz kétharmados győzelmének köszönheti, amelyben ugye a BKV-ügy napirenden tartása is fontos szerepet játszott?!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása