" Az idő igaz, S eldönti, ami nem az. " - Petőfi Sándor
Az ügy dokumentumaiért látogassa meg a www.hagyomiklos.com-ot!

ápr
6

justice-judgmental-justitia-justitia-horizontal-3.jpg

Gyengítette a bíróságok függetlenségét a kormány igazságszolgáltatási reformja - derült ki az Amnesty International Magyarország legfrissebb jelentéséből. Ma már a bíróságok szervezeti függetlenségét és a bírákat is több irányból érik támadások. A helyzet 2012 óta egyre rosszabb: akkor kezdődött miden, amikor Handó Tünde OBH elnöki kinevezése után Kecskemétre helyezte a BKV-pert. Itt igazi jogi horrortörténet vette kezdetét. 

nov
15

A BKV-ügy áthelyezése még tűréshatáron belül volt?

nbb_20150416_9479_fit_1200x10000.jpg

Fazekas Sándorral, a Magyar Bírói Egyesület (MABIE) budapesti elnöke, a Fővárosi Törvényszék volt elnöke, tanácselnök azt nyilatkozta az Indexnek, hogy 

"A bírók elértek a tűréshatárhoz"

jan
30

fence-2163951_960_720.jpg

A napokban két hír is megütötte a fülem: Az ügyészség szerint az etikus hekker túllépett a határon és veszélyes a társadalomra illetve Letöltendő börtönt kapott a férfi, aki 760-szor bliccelt

Szóval adott egy bliccelő és jó szándékú számítógépes specialista. Az előbbit már elítélték letöltendő börtönbüntetésre, és az utóbbira is hasonlóan súlyos ítéletet kért az ügyészség. Holott a vádiratból még a TASZ (Társaság a Szabadságjogokért nevű jogvédő szervezet) szerint sem derült ki, hogy pontosan mit, hol, mikor, és milyen módon követett el, tulajdonképpen semmi, amit a törvényes vádhoz szükséges lenne részletesen bemutatni. 

A BKV-ügy vádirata ugyanilyen pongyolán volt megfogalmazva. Bár természetesen tartalmazta a nokiás dobozok ügyét, azonban „nokiás dobozokról” nem esett szó. Nem derült ki a szövegből, hogy az állítólagos átadására hol, hogyan, mikor, és milyen körülmények között került sor. A „nokiás doboz” kifejezés pedig egyáltalán nem szerepelt a vádiratban. Ennek ellenére mégis szinte csoda, hogy Orbán elfogult bírósága ebben a vádpontban nem találta bűnösnek Hagyó Miklóst.

Oldalakat lehetne írni arról, milyen koncepciós perek zajlanak ma is Magyarországon, és milyen piti dolgokért ültetnek le embereket, de álljon itt helyette inkább 5 gyöngyszem a cikkek alatti kommentszekcióból, amik tökéletesen összefoglalják az abszurd magyar valóságot:

"Szeged. 2020. 
-Te miért ülsz?

-Blicceltem...Hát te? 
-Felfedeztem egy biztonsági rést a Telekom oldalán, szóltam nekik és bevágtak. 
-Hát az a kis nyegle srác miért van a kóterben?
-Az is felfedezett egy módszert, amivel ingyen használta a BKK e bérletét. Szólt nekik,a BKK feljelentette és sittre rakták.
-A falon mi ez a firka?
-Ja , az? Rezesova ült ott, tudod, négy embert ölt meg, meg a 100milliós lakásában volt háziőrizetben. De ő már rég szabadult, csak mutiba zárták be egy kicsit.
-És ez a D.ZS. mi akar lenni?
-Vártuk, hogy jön a Dózsa György úti gázoló, tudod, két embert ölt meg, meg párat megnyomoritott. Áh, pedig nagyon vártuk. Ő sose került be..."

"Az otthontalanok után az etikus hekkerek jelentik a legnagyobb veszélyt a társadalmunkra. Őket követik az aszfalthiba színezők."

"A főügyész, a miniszterelnök, a házelnök, a köztársasági elnök, a miniszterek, a kormányszóvivő túlléptek 8 éve egy határt és VESZÉLYESEK A TÁRSADALOMRA!"

"Bliccelésért lesittelni valakit, majd kijelenteni, hogy példát statuálnak vele, hát szóval... példaértékű az lenne, ha pl Rogán menne húsz évre a böribe, nem az, amikor valakit lecsuknak azért, mert nem fizet egy olyan dolog használatáért, amit az ő adójából vettek és tartanak fenn."

"Akkor hány évet kapna Orbán veje Tiborcz a 13 milliárd Elios csalás miatt. Csak szólok"

nov
16

balogh3_1.jpg

Durva részletek igazolódtak be az egykori Magyar Nemzet működéséről. Pethő Tibor a napilap történetéről szóló könyvében arról számol be, hogy 2010 és 2015 között rendszeresek voltak az újság szerkesztőségében a fideszes eligazítások.

Ez alapján elég valószínű, hogy Balogh Zsolt nokiás dobozos hazugságai is felülről érkező utasításra jelentek meg a jobboldali lapban.

máj
3

d_tt20171121031_fit_1200x10000.jpg

Orbán Viktor jó barátja, Handó Tünde sorozatosan megsértette a törvényt. Ezt már nem csak mi állítjuk, hanem az Országos Bírósági Hivatal elnökét ellenőrző testület is. 

ápr
22

Sosem lehet tudni meddig megy el a hatalom, és ezzel Soros György szervezetének szakemberei is tisztában vannak. 

a_000_ti6v1_gettyimageshungary_eza-e1524235933700-1024x576.jpg

már
26

A volt miniszterelnök szerint ez az "elszámoltatási ügy" alatta indult. Nos, megmutatjuk közelebbről, mire is olyan büszke Gyurcsány. A BKV-ügy lefolyása és elért "eredményei" is inkább szégyenkezésre adnának okot.

_nbb8037_focuspoint_926x504.jpg

már
22

tn4-hagyo_semmit_nem_bizott_a_veletlenre_20100520092844.jpg

Hiába ért véget a BKV-per, hiába vonult vissza Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettes a politikától, és hiába állapította meg a bíróság jogerősen, hogy Hagyó valamennyi vagyonát törvényes, ellenőrizhető módon szerezte, a jobboldali sajtó nem zavartatja magát: ismét összemosta Hagyó nevét egy gyanús ügyeiről hírhedt fidesz-közeli vállalkozóval.

már
12

bilincs1-650x4351.jpg

A Fidesz 2010 óta nem csak szlogent választ magának az aktuális választási kampányához, hanem megbilincselt szocialistát is. Íme a Fidesz lejáratókampányainak áldozatai az elmúlt 8 évből, és a valódi okok, amiért előzetesbe kerültek.

már
2

cz_fit_1200x10000.jpg

Czeglédy Csabát kényszervallatás során hivatalos személyek próbálták meg rávenni arra, hogy előzetes letartóztatása alatt Gyurcsány Ferencre valljon – ezt az Egyenesen című műsorban mondta az előzetesből frissen szabadult politikus.

sze
25

Blogunk részleteket közöl Dr. Kádár András, Hagyó Miklós ügyvédje perbeszédéből. A beszéd Szegeden hangzott el, a BKV-per másodfokú tárgyalásának második napján, szeptember 14-én.  Az utolsó részben az ügyészek által feltételezett bűnszervezetről beszél az ügyvéd úr. Az beszéd szöveges verzióját itt olvashatják a teljes perbeszédet pedig itt találják

sze
22

Blogunk részleteket közöl Dr. Kádár András, Hagyó Miklós ügyvédje perbeszédéből. A beszéd Szegeden hangzott el, a BKV-per másodfokú tárgyalásának második napján, szeptember 14-én.  Emlékeztetőül: A C.C. Soft vádpont volt az amelyben első fokon bűnösnek mondták ki a volt főpolgármester-helyettest. Az beszéd szöveges verzióját itt olvashatják, a teljes perbeszédet pedig itt találják.

sze
21

Blogunk részleteket közöl Dr. Kádár András, Hagyó Miklós ügyvédje perbeszédéből. A beszéd Szegeden hangzott el, a BKV-per másodfokú tárgyalásának első napján, szeptember 7-én.  A nevezetes nokia doboz az, amiről beszél a második részben Dr. Kádár András.

sze
20

Blogunk részleteket közöl Dr. Kádár András, Hagyó Miklós ügyvédje perbeszédéből. A beszéd Szegeden hangzott el, a BKV-per másodfokú tárgyalásának első napján, szeptember 7-én.  Elsőként az ügyészi fellebbezésre, illetve az AAM vádpontra reagál az ügyvéd úr.  

sze
18

Részletek Dr. Kádár András, Hagyó Miklós ügyvédje perbeszédéből. A bűnszervezet vádpontra reagált beszéde végén az ügyvéd úr. Elhangzott az Szegedi Ítélőtáblán a másodfokú tárgyalás második napján, szeptember 14-én.

l3224265.jpgKép: Frank Yvett - délmagyar.hu

A beszéd teljes egészében itt olvasható, mi a leglényegesebb részletek próbáltuk kivenni a kedves olvasóknak. Ha valakit csak a bűnszervezet érdekel, ide kattintson.

sze
17

Részletek Dr. Kádár András, Hagyó Miklós ügyvédje perbeszédéből. Az I/14-es vádpontot, azaz a C. C. Soft Kft. ügyét szedi darabokba az ügyvéd úr. Ez volt az a vádpont, amelyben elítélték a volt főpolgármester-helyettest első fokon Kecskeméten. Elhangzott a Szegedi Ítélőtáblán a másodfokú tárgyalás második napján,  szeptember 14-én.

l3224267.jpgFotó: Frank Yvett - délmagyar.hu

A beszéd teljes egészében itt olvasható, mi a leglényegesebb részletek próbáltuk kivenni a kedves olvasóknak, hiszen nem könnyű olvasmány..

"A tényállás részben hiányos, nem tartalmazza ugyanis, hogy az I. rendű vádlott pontosan mikor, hogyan, és legfőképpen miért, milyen célból és milyen közvetlen, személyhez kötött előny érdekében utasította volna Balogh Zsoltot a teljesítés igazolására

sze
15

Részletek Dr. Kádár András, Hagyó Miklós ügyvédje perbeszédéből. A II-es vádpontra, azaz a politikában sokszor használt nokia dobozos vesztegetés vádjára reagált Szegeden, az ítélőtáblán a másodfokú tárgyalás első napján,  szeptember 7-én.

mno-_balogh_david.JPGKép: Magyar Nemzet online - Balogh Dávid 

A beszéd ezen része itt olvasható, a teljes egészet pedig itt találják.  Mi a leglényegesebb részletek próbáltuk kivenni a kedves olvasóknak, hiszen nem könnyű olvasmány..

Talán előtörténetnek még annyit, hogy tudvalévően a szegedi ügyészek visszaküldenének néhány ember első fokra, többek között azért is, hogy végre újra nyomozhassanak a nokiás doboz ügyében. Erről bővebben ide kattintva olvashat

Lássuk Dr. Kádár András védőbeszédének részleteit!:

sze
14

Blogunk részletek közöl Dr. Kádár András, Hagyó Miklós ügyvédje perbeszédéből. A beszéd Szegeden hangzott el, a BKV-per másodfokú tárgyalásának első napján, szeptember 7-én.  Elsőként az ügyészi fellebbezésre, illetve az AAM vádpontra reagál az ügyvéd úr.  

l3224260.jpgFotó: Frank Yvett - délmagyar.hu

A beszéd teljes egészében itt olvasható, mi a leglényegesebb részleteket próbáltuk kivenni a kedves olvasóknak, hiszen nem könnyű olvasmány.:

Az I. rendű vádlott terhére rótt három résztényállás esetében a bizonyítás anyagának áttekintése és az ítélettel történő egybevetése alapján megállapítható: olyan körülmény, amely az elsőfokú bíróság ítéletének hatályon kívül helyezését és az immár több mint 10 éve folyó büntetőeljárás bírósági szakaszának ismételt lefolytatását indokolttá tenné, sem az első-, sem pedig a másodfokú ügyészség fellebbezésében nem szerepel, és ilyen körülmény meggyőződésem szerint nincs is.

máj
31

Jobban jártak volna, ha “kischmittelik” az előző anyagokból a neveket, de inkább elindultak a Grimm fivérek által kitaposott ösvényen, és kitaláltak karaktereket. Végül is Balogh Árpád ellen nem nyomoztak soha, nosza lássuk, ő mit tud mondani, ki-kinek adott nokiás dobozban dellát? Tényleg nem értem a dolgot, ilyen hibákért érettségiről rugdosnak ki embereket, itt meg ugye...

Egy alaki hibáktól hemzsegő fellebbezésben próbálja a Szegedi Fellebviteli Főügyészség újraértelmezni a nokiás doboz történetét. Immár harmadik alkalommal próbálnák meg kinyomozni az állítólagos vesztegetési ügyet,  így - ha az ügyészeken múlik -  már a harmadik választási kampányban kaphat szerepet ez a mese.És ha már a hármas számnál tartunk, jelezzük: ez a harmadik ügyészség, amely nyomoz vagy nyomozna a kérdésben. Az első kettő mélyen kudarcos volt, de talán majd most. Az mondjuk nem fog segíteni az ügyön, ha nem tudják leírni több vádlott nevét sem helyesen.

Még mielőtt újra cöfös plakátra kerül közpénzből a Hagyó, tegyünk egy pici rendet itt a dolgokban..

 00332763.jpeg

Mire tesznek indítványt a délvidéki ügyészek? Megítélésük szerint ketté kell bontani a BKV-pert, és hat vádlott esetében újra kellene kezdeni Kecskeméten az elsőfokú eljárást. A többiek, tehát a másik kilenc vádlott esetében tárgyalja le Szeged másodfokon az ügyet, és hozzon jogerős döntést. Abban a hatban benne van persze Hagyó Miklós meg a nokia sztori..

máj
22

A civil szervezetek elleni durva lejárató kampány közepén Handó Tünde OBH elnök, Orbán Viktor jó barátja szükségét érezte annak, hogy a bírákat is kifaggassa, van-e kapcsolatuk civil szervezetekkel - írta meg a HVG. Többek közt az alábbi kérdéseket tette fel az Országos Bírósági Hivatal (OBH) a fővárosi bíráknak egy kérdőíven múlt héten:

Handó-Tünde.jpg

  • Tagja-e ön valamilyen civil szervezetnek?”
  • Kockázatosnak gondolja-e, ha a bírósági szervezethez kapcsolódó civil szervezetnek van nem bíróságon dolgozó tagja is?
  • Kockázatosnak gondolja-e, ha egy ilyen szervezet pályázaton támogatást nyer?

     

máj
9

A Voldemort néven elhíresült Mengyi Roland példáján keresztül hasonlítottuk össze, mi történik akkor, ha egy fideszes- és mi történik akkor, ha egy “nem baráti” politikust vádolnak meg korrupcióval.

00145843.jpeg

Az eljárásból kitűnik, hogy egészen más a helyzet akkor, ha a kormánypárt egyik mamelukjával kapcsolatban merül fel a törvénysértés gyanúja

feb
25

16923938_1345434172193431_1903619459_n.jpg

"Új tagokkal újra összeállt a Metro együttes"

- hirdeti humorosan a szocikat lejárató újabb politikai mém az OLAF-jelentés kapcsán. Úgy tűnik az Orbán szímpatizáns trollok most sem akarták kihagyni a jóból Hagyó Miklóst, annak ellenére hogy a volt főpolgármester-helyettesnek tulajdonképp semmi köze az OLAF-jelentéshez.

feb
6

Az egy dolog, hogy rosszul kérdeznek. Az meg egy másik, hogy láttunk két nagyszerűen felkészült  “várospolitikust”  (és ők Tarlós jelenlegi ellenzéke) akik benyelve a felszálló lisztet, ostobaságokat - nincs jobb szó rá - böfögnek fel. Csórikáim izzadva küzdenek azért az öt százalékért, meg a túlélésükért a 2018-2022-es időszakra.

Jött a Csepreghy Nándor, odament a nullásliszthez, megtörtént…Nyilvános az OLAF-jelentés. Körbenéz az ember az ellenzéki pártok környékén, hogy na, mégis, ki áll ki a témában okoskodni, lassan két hete olafozunk, ideje tegeződni..

Íme: ATV, a nap híre (jó húsz perc, bírják ki, megérdemli)

 a_nap_hire.jpg

Kezdjük: Gy. Németh Erzsébet, meg a déká..neeee, na neee..Ha hallássérült lennék egy lobotómia után, talán akkor.

Csárdi “Fejeket akarok” Antal..elempé..Ülj le fiam, egyes! Alá. (Majd azért döntsétek el a jobbikkal együtt, hogy tokarevvel tarkón akartok lőni embereket, vagy maradunk a jól bevált lincselésnél, uccu neki Kossuth tér) Na most vegyük őket kettőjüket, egyszerre..

jan
3

Hat évvel az első letartóztatások után, 2016 januárjában elsőfokú ítélt született a BKV-perben Kecskeméten. Sokan, sokféleképpen értelmezték a bíróság nem jogerős döntését. A vörösiszap-perrel egyidőben született döntésre reagálva a csepeli rezsirambótól az OBH elnökéig mindenki megszólalt. Decemberig úgy tűnt, hogy a Szegedi Ítélőtábla fog jogerős döntést hozni jövőre, de az ügyészek máshogy tervezik. Mi várható 2017-ben az egyik legjelentősebb elszámoltatási perben?

tiz-joslat-2014-re.info_.jpg

Ha az ügyészeken múlik, akkor hat embert visszaküldenek első fokra, a többi vádlott meg mehet másodfokra Szegedre súlyosbításért. Bár nem nevezték meg kik lesznek ezek, körülírták Mesterházy Ernő másodrendű, illetve a hatodrendű vádlott Mátay-Horváth Évát, pluszban ugye az eljárás névadóját, Hagyó Miklóst.

nov
30

A Fővárosi Törvényszék úgy látta tehát, hogy az ominózus vallomását, amelyet egyébként “véletlenül” a Magyar Nemzet  már másnap címoldalon hozott, kirekessze a bizonyítékok közül. A Kecskeméti Törvényszék ezt nem tette meg, bármennyien is vallották ezt a bíróságon, bármennyiszer is visszavonták, vagy elnézést kértek miattuk.

Jogerősen felmentette a hűtlen kezelés vádja alól a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. volt vezérigazgatóját a Fővárosi Ítélőtábla a múlt héten. Határozatában Bielek Péter és két vádlott társát hűtlen kezelés vádja, míg a negyedrendű vádlottat folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntette miatt emelt vád alól mentette fel.

justicia-romana.jpg

Bielek Péter felmentéséről már blogunk is írt abból az aspektusból, hogy Bielek a BKV-ügyben tanúként - hamis tanúzásra való figyelmeztetés következménye mellett - miről beszélt Kecskeméten. Ott számolt be arról, hogy a hatóság milyen módon próbálta őt presszionálni, hogy jobb belátásra bírni. Hagyóról, Demszkyről, Mesterházy Ernőről, illetve az esetleges politikai megrendelésekről akart hallani a hatóság.

De nézzünk egy másik szemszögből meg Bielek-ügyét, amit ugye az illetékes bíróságon tárgyaltak, nem pedig áthelyezett per volt. Nem Kecskemét, nem Szolnok…