" Az idő igaz, S eldönti, ami nem az. " - Petőfi Sándor
Az ügy dokumentumaiért látogassa meg a www.hagyomiklos.com-ot!

jún
24

Öt évvel a nyomozások megkezdése után újra ,és újra és újra átnéz a bíróság olyan emaileket, amelyeket a nyomozás alatt már minimum látnia kellett a rendőröknek, ügyészeknek. Nyilván ahhoz, hogy egy ütőképes vádiratot tudjanak összerakni.

1914. szeptember 9-én, a Párizs sorsáról döntő a marne-i csata tetőpontján, amikor Foch tábornok 9.hadseregének csapatait szorítják a francia főváros felé az előretörő német seregek, ezt a sürgönyt küldi - állítólag - a tábornok a főparancsnokságra:

“Centrumom hátrál, jobbszárnyam visszavonulóban, helyzet kitűnő. Támadok!”..

Foch stílusáról a blog írójának kapásból az ügyészség munkája jut eszébe a BKV-perben.

00145843.jpeg

Balogh Zsolt elmondta, amit elmondott. Nem volt doboz, nem volt utasítás, kérés, bármiegyéb... Nem akart börtönbe menni. Elnézést. Fátylat rá mondhatnánk, de nem így az ügyészség. Bár a tárgyalás 2012-es kezdete óta is rogyadozott a vád - hogy hányszor módosították a vádiratot, szerintem már maguk a védőügyvédek sem tudják, -  talán 2015. március 12-i Balogh vallomás után azt gondolhatták sokan, hogy végleg kifújt a lufi.  

A centrum hátrál, a jobbszárny visszavonulóban…

De nem..Nem tehetik meg/nem akarják megtenni. Támadni kell, amíg van szusz. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy az ügyészség új bizonyítási eljárást kezdeményezett a már öt éve a vádlottaktól lefoglalt adathordozókon. Hogy hány emailt, elektronikus tartalmat vizsgált át az utóbbi egy évben a bíróság, meg se merem saccolni.

Öt évvel a nyomozások megkezdése után újra ,és újra és újra átnéz a bíróság olyan emaileket, amelyeket a nyomozás alatt már minimum látnia kellett a rendőröknek, ügyészeknek. Nyilván ahhoz, hogy egy ütőképes vádiratot tudjanak összerakni. Nem sikerült. Ha nem, hát nem, nézzük át újra őket. Csak találunk valamit.

A helyzet kitűnő! Támadok!

És ha ott sem sikerül, nyit az akarat egy új frontot. A minap látott napvilágot a Freedom House jelentése, amely megállapítja:

Magyarország a korábbi, konszolidált vagy szilárd demokrácia kategóriájából visszaesett a nem szilárd demokráciák közé

Halkan tesszük hozzá, a jelentésben leírják:

A bírói függetlenség az elmúlt öt évben egyedül Oroszországban sérült oly mértékben, mint ahogyan Magyarországon. És egyedül Oroszországban csökkent egy év alatt öt mutató is, ahogyan Magyarországon.

Összegezzük? Szerintem nem kell..Érti, aki érteni akarja…

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása