" Az idő igaz, S eldönti, ami nem az. " - Petőfi Sándor
Az ügy dokumentumaiért látogassa meg a www.hagyomiklos.com-ot!

jún
3

Csakhogy a kétharmados hatalom cinkelt lapokkal kezdett neki - hogy is fogalmazzam meg óvatosan - az “igazságszolgáltatási rendszerünk reformjához”. Ami persze rendkívül égető problémája volt az “előző rendszernek” - mármint a Magyar Köztársaságnak.

“Magyarországon az elmúlt 25 évben kialakult gyakorlat szerint szinte csak akkor állítható valaki bíróság elé, ha a bizonyítékok 100 százalékig igazolják a bűnösségét. Nem úgy van, mint egyes más országokban, hogy az ügyész az összes bizonyítékot a bíró elé tárja, aki aztán majd eldönti, hogy azok elegendőek-e a bűnösség kimondásához vagy sem."..(...) “Van ennek a rendszernek egy nagy előnye – jegyezte meg Polt Péter. – Szinte garantált, hogy ártatlanul senkit nem ítélhetnek el Magyarországon. A rendszer túlbizonyítási igényének viszont vannak hátulütői is: lassúvá, elhúzódóvá teszi a büntetőeljárásokat, és nagyobb esélyt ad a bűnösöknek, hogy elkerüljék a felelősségre vonást.”

Hát igen... Mit is mondhatnék: Középfölde? Meseország? Westeros? Meg az álomország tengerpartján a játékok közt a Paff a Bűvös...De térjünk akkor vissza a magyar rögvalósághoz. Ezek a mondatok Polt Péter száját hagyták el néhány napja, amikor interjút adott a Népszabadságnak.

00145843.jpeg

Fotó: Népszava

Nemrég a Népszava összesítette, hogyan állnak a nagy csinnadrattával elindult elszámoltatási ügyek, amelyekben ugye perdöntő bizonyítékok sokaságával kürtölték tele az akkor még baráti Simicska sajtót, vagy éppen fordítva, a Hír Tv meg a Magyar Nemzet anyagai miatt indultak rapid mód nyomozások szocialista politikusok, vagy akár egykori köztisztviselők ellen. Viszkisdoboz? Nokiás doboz? Kopaszi-gate? Sukoró? A Hunvald-ügy?

Öt évvel ezelőtt a csapból is ezek az ügyek folytak. De ez a kisebbik baj, mondhatnánk egy normálisabb országban, hogy majd az idő, meg egy pártatlan bíróság úgy is eldönti, kinek volt igaza.

Csakhogy a kétharmados hatalom cinkelt lapokkal kezdett neki - hogy is fogalmazzam meg óvatosan - az “igazságszolgáltatási rendszerünk reformjához”. Ami persze rendkívül égető problémája volt az “előző rendszernek” - mármint a Magyar Köztársaságnak. Nyilván ezért kellett bírákat nyugdíjba küldeni, létrehozni a mindenható OBH-t Handó Tündéstül, a peráthelyezés intézményét bevezetni és még sorolhatnánk...Csak a szakmaiság, semmi politika, rossz az, aki rosszra gondolol - elnézést kérek az olvasóktól, de dakota közmondásokat sajnos nem ismerek.

Értelmezzük akkor ezeket a mondatokat, amelyeket a kilenc évre megválasztott, csak kétharmaddal pótolható legfőbb ügyész a szokásos blazírt arcával beletolt a közérdemű aurájába.

“csak akkor állítható valaki bíróság elé, ha a bizonyítékok 100 százalékig igazolják a bűnösségét.”

Az egész BKV-ügyet mire is húzták fel? A nokiás doboz történetére, ami nyilván száz százalékig bizonyította Hagyó bűnösségét. Mármint ugye annak az egy embernek a vallomása, amit hol is tett? A Magyar Nemzetben..meg persze a Hír Tv-ben….És ha az igaz -  márpedig egyrészt sokan elhitték, sokaknak meg a fejébe sulykolták -, akkor nyilván Hagyó Miklós volt a bűnös ember, aki mindent látott és mindent irányított. Így 2009 nyarától minden olyan ügy, ami a sajtóban a  közlekedési vállalat kapcsán napvilágot látott, nyilván Hagyó sara. A végkielégítések, a tanácsadói szerződések, a négyes metró kivitelezési nehézségei..

Meg persze nyilván arról is a volt főpolgármester-helyettes tehetett, hogy Vitézy Dávidot rendszeresen - hogy is mondjam finoman - megmosolyogták a BKV Felügyelő Bizottságának ülésein, mert néhányan feltételezték, hogy az üléseken elhangzó mondatok perceken belül valamelyik sajtóorgánumnál kötnek ki. Ma már az egykori vekés kollégái is hasonlóan vélekednek, az akkor 22 éves ifjú titánról. Idézzük, mert annyira szép:A család mindig is politikusnak szánta. Ez egy determináció. Úgy is viselkedett, mintha politikus lenne, szabályos médiakampányokat folytatott, a végén meg még tüntetést is szervezett maga mellett.”

Hagyó volt a központi figura, akire mindent megpróbáltak ráhúzni. Sikerült, ez nem kérdés. Az akarat meg volt hozzá. Legyünk gonoszak picit: nem úgy, mint Mészáros Lőrinc cégeit megtalálni.

Ahhoz Óz a nagy varázsló kellene...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása