" Az idő igaz, S eldönti, ami nem az. " - Petőfi Sándor
Az ügy dokumentumaiért látogassa meg a www.hagyomiklos.com-ot!

dec
3

Pofátlan dolognak tartjuk, hogy Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke egy olyan bírói etikai kódex kiadására büszke, amelyet ő maga nem tart be. Különösen az elfogulatlanságra vonatkozó “parancsolatot”.

tt.jpg

“Kis tízparancsolatnak” nevezte Handó a napokban elfogadott új bírói etikai kódexet - írta meg a JogÁsz.  Az egyébként  3 oldal terjedelmű kódexnek titulált fecni nem nem tér el sokban a 2005-ös Gyurcsányék által kiadott kódextől: többek közt azt is kiköti, hogy

A bíró politikai tevékenységet nem végez, nem vesz részt politikai gyűléseken és rendezvényeken, nyilvánosság előtt tartózkodik a politikai jellegű megnyilvánulásoktól.”

A “kis tízparancsolat” tehát másra nem volt jó, mint hogy Handó Tünde villogjon vele. Bár mi elég pofátlan dolognak tartjuk, hogy az OBH elnöke egy olyan etikai kódexre büszke, aminek “tízparancsolatát” saját maga nem tartja be.

Korábban már mi is beszámoltunk róla, hogy a harmadik hatalmi ágról, azaz a bírósági rendszerről, illetve annak vezetőjéről megírta véleményt a Magyar Rádió volt elnöke is. Kondor Katalin Handó alkalmatlanságával kapcsolatban többek közt így érvelt:

„mert aki a látszatra sem adva megjelenik a kiválasztott jobboldaliak rendezvényén, az kinyilvánítja politikai elfogultságát.”

Kondor Katalinnak teljesen igaza van, nem lehet politikai párttól független az, aki a kódex “parancsolatával” ellentétben igenis megjelenik pártközeli rendezvényen. Emlékeztetőül azonban mi még több bizonyítékot szedtünk össze Szájerné politikai elfogultságára:

Handó Tünde elfogulatlansága tehát igencsak megkérdőjelezhető. De nem csak ő került kedvező helyzetbe azért, mert közel áll Orbán-köreihez. A BKV-per főszereplői közül is jól jártak azok, akik segítették Hagyóék meghurcolását, mikor a Fidesz kampányérdeke úgy kívánta:

  • A nyomozást lefolytató Pető György az FKF és az FBI élére került egyszerre.

  • Hagyó kihallgatását végző Halász Ottó az FKF biztonsági igazgatóságának igazgató-helyettese lett.

  • az akkor rendőrfőkapitányként működő Tóth Gábor jelenleg a Fővárosi Önkormányzat közbiztonsági munkacsoportjának vezetőjévé, ahol több régi kollégájával, rendőri vezetőkkel dolgozhat együtt.

  • A nokiás dobozt kitaláló Balogh ügyvédje, Szabó Iván megkapta a Magyar Köztársaság Érdemrend Tisztikeresztjét

  • Keresztes Imre főügyésze az érdemrend Középkeresztjét kapta meg.

  • Győri György ügyész a XI. és a XXII. kerületi ügyészség vezető-helyettes ügyésze lett.

  • A gyanúsítottakat hamis indokok alapján előzetesben tartó Szívós Mária pedig már alkotmánybíróként tevékenykedhet.

Ha kíváncsi rá, miért alkalmatlan még Handó Tünde az OBH vezetésére, olvassa el korábbi cikkünket is: Éjjeli üzenet

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása