" Az idő igaz, S eldönti, ami nem az. " - Petőfi Sándor
Az ügy dokumentumaiért látogassa meg a www.hagyomiklos.com-ot!

nov
3

Jogászkodással már nemigen lehet itt mit kezdeni. Sokan állítják: Orbán csak az erőből ért. Az pedig csak az óceán túlpartján van igazán. Ott nem értékelik annyira a pávatáncot, vagy ha igen maximum annyira, hogy bekapcsolják a sütőt, és elkészítik a köretet. Itt tartunk most éppen.

orban_polt.jpg

"Miután Magyarország jogállam, bizonyíték nélkül nem lehet eljárást indítani" - mondta az amerikai kitiltási botrányra utalva nemrég Orbán Viktor miniszterelnök. Szerinte Magyarországon zéró tolerancia van, így ha korrupció gyanúja merül fel, és bizonyítékok kerülnek elő, akkor a magyar hatóságoknak kötelességük lépni az ügyben.

Az idézet első mondatára fókuszálva: De, lehet! Csak és kizárólag a politikai akarat függvénye ma Magyarországon, hogy kit, mivel és milyen formában lehet megvádolni. Vagy éppen nem megvádolni.

Bizonyíték? Itt azért időzzünk el picit.

Ugye blogunk olvasói számtalanszor találkozhattak írásainkkal a BKV-ügy nyomozása során tapasztalható anomáliákról. Azokról a rendőrségi tanúvallomásokról, ahol semmi más nem volt a kitűzött cél, mint hogy bizonyos emberekre a megfélemlített tanú mondjon valamit. Vallja azt, hogy politikai nyomás volt, hogy a Demszky, a Hagyó és Mesterházy Ernő megrendeléseire volt itt aztán minden…Ha nem, ne sok jóra számíts. Legutóbb a kecskeméti tárgyaláson beszélt arról az FKF volt vezére, hogy milyen körülmények között is kérdezgették a rendőrségen. És hogy mit akartak tőle hallani elsősorban..

Azt is tudjuk már régen - bárhogyan is próbálkoznak a fizetett statiszták az állami hírszolgálatoknál - hogy felesleges a nokia dobozról beszélni, annak a bizonyítottsága gyakorlatilag egyenlő a nullával.

A vicc az egészben, hogy soha nem is volt az. Volt két interjú, voltak kihallgatások, egyszer nem sikerült ugyanúgy elmondani az állítólagos eseménysort. De ez egy dolog. Fájdalmasan mulatságos, de mint később kiderült a bíróságon, elég emberi történet.  Ami viszont már komédia, hogy az állítólagos vesztegetőt, az aktív felet, soha még meg sem hallgatták. Aki állítólag átadta, és beszélt róla a megfelelő helyeken és időben, annak egy ideig védelmet, és állást adott a politika. Aki pedig állítólag elfogadta, az ült egy kilenc hónapot. Egy tanú vallomása alapján.

Annyi de annyi válogatni való van az utóbbi négy év “gyanús” ügyeiről, de emeljünk ki egyet, ha már a miniszterelnök bizonyítékokról beszél.  Azért ezt, mert egyszerű, az átlagember számára is átlátható mese. A címe: a szakszárdi polgármester esete a trafikpályázatokkal. Hangfelvétel, beazonosítható személyek, egyértelműen kimondott politikai jellegű megkülönböztetés. Nem sok kérdés maradt nyitott, ha valaki mélyebben utána olvas az eseményeknek. Mi történt? Semmi. Azaz de, elnézést! A BKV-ügyben is sokszor fókuszba került ügyész azt mondja:  a hivatali visszaélés, a vesztegetés és a befolyással üzérkedés bűncselekményének gyanúja nincs alátámasztva, így e vonatkozásban nem rendeltek el nyomozást. Személyes adattal visszaélés vétségének gyanúja miatt persze elindult a folyamat, nesze semmi fogd meg jól alapon.

Nagyjából el is jutottunk Orbán állításának második részéig, azaz hogy hazánkban zéró tolerancia van. Ha korrupció gyanúja merül fel, és bizonyítékok kerülnek elő, akkor a magyar hatóságoknak kötelességük lépni az ügyben.


Gondolom Amerikában felvetődött a kérdés az utóbbi négy év teljesítménye alapján: Mi van akkor, ha a magyar hatóságokat használják valakik egy “demokratikus jogállam” keretén belül korrupciós célokra? És mit tegyünk velük?. Mit tegyen az Európai Unió? Mert eddig nagyjából az látszik, hogy amit Orbánék elképzeltek, megcsinálták a kétharmadnak köszönhetően - akár egy este alatt -, azzal Brüsszel nem igen tudott mit kezdeni. A rendszer már kiépült, erre az évtizedre be vannak biztosítva.

Jogászkodással már nemigen lehet itt mit kezdeni. Sokan állítják: Orbán csak az erőből ért. Az pedig csak az óceán túlpartján van igazán. Ott nem értékelik annyira a pávatáncot, vagy ha igen maximum annyira, hogy bekapcsolják a sütőt, és elkészítik a köretet. Itt tartunk most éppen.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása