" Az idő igaz, S eldönti, ami nem az. " - Petőfi Sándor
Az ügy dokumentumaiért látogassa meg a www.hagyomiklos.com-ot!

jan
17

S bár elvéreztek Strasbourg meg a Velencei Bizottság erődjének kereszttüzében, mint a könnyűlovasság Balaklavánál, de azért az Alkotmánybíróságot feltöltötték, az OBH és az ügyészség élén megbízható emberek vannak bebetonozva.

jogszabály.jpg

Be kell vallanom a kedves olvasóknak, hogy sohasem voltam igazán jó matekból. Nem is venném a bátorságot egy intergrálszámításra, maradok inkább a klasszikus matematikai alapműveleteknél. Mert összeadni azt tudok. Szóval nekiültem megszámolni, hogy a NER eljövetele óta kedves vezetőink végül is hányszor használták a kétharmadot olyan törvények megszavazására, amelyek még véletlenül sem a “közjót” szolgálták.

Nyilván nehéz dolgom lenne, és az olvasók is kapásból fel tudnak sorolni számtalan példát. Szűkítsük picit a kört.  Nézzük meg, hogy hányszor nyúltak maguk mögé? Hány olyan jogszabályt fogadtak el, amelyek a hatalom ellenfeleit igyekeztek ellehetetleníteni. Legyen ez az egyetlen ellenzéki beszélgetős rádió, vagy mondjuk egy frissen alakult párt parlamenti frakciója. Vegyük mellé azokat is - mert ezekből van több -, amelyek pusztán jól felfogott hatalmi érdekből pozícionálták saját megbízható, a kormányzati erőkhöz közel álló embereiket.

Szűkítsük ezt itt megint egy picit, mert nem győzöm számolni. Meg az olyan pitiáner jogszabályokra nem adunk, mint amely például lehetővé tette, hogy az egykori pénzügyminiszter, MNB elnök új munkahelyére azért más szabályok vonatkozzanak, vagy hogy 70 éves korában is lehessen valaki nagykövet. Maradjunk csak azoknál, amelyek az igazságszolgáltatás rendszerét érintették. De persze itt is a bőség zavarával küszködöm, hiszen csak fel kell idéznem azt a háborút, amelyben a gránitszilárdságú  Alaptörvény védelmében kezdtek újkori kalandozásokba az európai jogelvek, meg úgy általában a nyugati világ normarendszerének bástyái ellen.

S bár elvéreztek Strasbourg meg a Velencei Bizottság erődjének kereszttüzében, mint a könnyűlovasság Balaklavánál, de azért az Alkotmánybíróságot feltöltötték, az Országos Bírósági Hivatal, és az ügyészség élén megbízható emberek vannak bebetonozva. Mert ezek az igazán fontosak. A rendszer kiépült, erre az évtizedre be vannak biztosítva. Akkor sincsen gáz, ha egyszer-kétszer komolyan elszámolják magukat, mint mondjuk a peráthelyezések kapcsán. Mert egy dologot azért megtanulhattunk a NER-rendszeréről így cirka három és fél év alatt. Vagy így, vagy úgy de megoldják, hogy nekik jó legyen.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása