" Az idő igaz, S eldönti, ami nem az. " - Petőfi Sándor
Az ügy dokumentumaiért látogassa meg a www.hagyomiklos.com-ot!

jan
8

Megírom! Néhol már magam sem értem, de ha a Kerényi mondja, akkor már a bicska miatt is megírom, ami itt lapul a zsebemben, és csak a bejgli miatt nyílt ki hetek óta.

ten1.jpg

A Fővárosi Törvényszék hétfői, büntetőkollégiumi tanácselnöki értekezletének állásfoglalása alapján arra a döntésre jutott, hogy annak a bíróságnak kell lefolytatnia és befejeznie a büntetőeljárást, ahol a tárgyalást eredetileg megkezdték, függetlenül attól, hogy az ügyáthelyezés miatt eljáró törvényszékek megállapították az illetékességük hiányát. Szerva itt - csere ott, ha a sport nyelvén fejezném ki magam.

Hogy fogja-e érteni a kedves olvasó, azt csak remélhetem. Nem azért, mert hülyék lennénk, hanem mert egész egyszerűen kezd bohózatba átmenni a történet. Hack Péternél jobban nem lehet definiálni az eseményeket, de azért kíséreljük meg csak tőszavakban összefoglalni a “jogi horror történetet”. Megnyerték, átalakították, újat írtak majd kineveztek. Azok megszavazták, áthelyezték vagy különvéleményt írtak, de elintézték, amit el kellett. Az akarat adott volt, jogszabályt alkottak hozzá, megy az a kétharmadnak secperc alatt.

Politikailag kényes ügyek kerültek vidékre úgy, hogy a nagybetűs akaraton kívül semmi nem indokolta, hogy máshol tárgyalják őket. Tudom persze, erre is megírták a tuti választ, érzi biztosan a kedves olvasó is, hogy mennyire de mennyire felgyorsultak az eljárások, mennyivel kevesebbet kell dolgoznia például a Fővárosi Törvényszéknek, mióta levette az OBH a vállukról Sukorót, vagy a BKV-pert. De most komolyan! Anélkül, hogy hülyének néznétek mindenkit, akit az általános iskolában magáévá tett a tízes számrendszert: nem tehermentesítésről volt szó, hanem lehetőleg minél durvább ítéletről egy olyan bíróságon, amit ők jelölnek ki. Záróljelben meg kell jegyezni: ha netalántán tisztességes munkát végeznek első fokon, intéznek egy bírót meg egy tanút másodfokra - Molnár Gyula mesélhetne erről.

Nem nagyon érdekelte őket hogy fél Európa adta a füstjeleket, majd a kokikat azzal kapcsolatban, hogy az unióban még vannak normák, jogelvek meg emberi jogok, amiket illik tiszteletben tartani.

Csakhogy van az a szint, ahol már a joggal való gyurmázás idehaza is visszacsap az arcukba. Pont ide érkeztünk el a Fővárosi Törvényszék hétfői állásfoglalása után. Decemberben ugyanis már a haverokkal feltöltött Alkotmánybíróság is kimondta, hogy alkotmányellenes a perek áthelyezése. A kijelölt bíróságok ezeket a kényes ügyeket passzolták vissza az AB-döntésre hivatkozva az év utolsó hónapjában, miszerint eredendően sem lehetett volna áthelyezni őket. Erre hétfőn a Fővárosi törvényszék mondta azt, hogy bocsika, véleményünk szerint fejeződjön be ott, ahol elkezdődött. Szerintük, de egyébként döntsön erről a Kúria. Meg Szájerné. Szerva ott..

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása