" Az idő igaz, S eldönti, ami nem az. " - Petőfi Sándor
Az ügy dokumentumaiért látogassa meg a www.hagyomiklos.com-ot!

nov
7

Nehéz napjai lehetnek a főpolgármester úrnak. Sok autós meg azt mondja erre: üdv a klubban Pista! Van gondja bőven Tarlósnak egyébként is. Kell még neki azzal is törődnie, hogy autósok ezrei szórják az átkot a városvezetésre? Na ne már. Izibe tegyük helyre a Vitézy gyereket, ez a jól bevált recept.

Tarlós-Vizázy nol. fotó.jpgFotó: nol.hu

De nem ám úgy, mint a budaörsi buszsáv elkapkodott kialakításakor, amikor három napon keresztül szinte lehetetlen volt normálisan bejutni nyugatról a városba. Akkor a kamerák kereszttüzében állította a szőnyeg szélére a BKK vezetőjét az erős kezű főpolgármester. Mentségére szóljon, hogy minden jó érzésű ember nehezen viselné, ha egy Cser-Palkovics kaliberű vidéki polgármester oktatgatná. Eltelt két döcögős, konfliktusokkal terhelt év azóta, és most már Vitézy abszolút megalázás a cél.

Először is megtiltja, hogy bárhol is nyilatkozzon a BKK feje, másodszor meg nyílt levélben ekézi a BKK szakértelmét. Tus. Nem lennék most Vitézy sajtósa az biztos. Mert gyaníthatóan nincs még vége háborúnak. Persze közel sem csak arról van szó, hogy a BKK minden intézkedésével a tömegközlekedés oldalán áll, a főpolgármester meg csak az autósokat védi néhány valóban agyatlan intézkedéssel szemben. Ha ezt hinnénk, akkor elfelejtkeznénk arról, kinek is a rokona ez a szépreményű ifjú. Van itt egy másik aspektus is.

Hálás feladat ám átadni egy új metróállomást, még ha legalább is kérdéses saját, illetve pártja szerepe a megaberuházásban. 2014 egyébként is a nemzeti színű szalagok átvágásának éve lesz, ne is feszegessük tovább a kérdést. Csak hát az a fránya dugódíj, amit feltételként szab az európai közösség a 4-es metró beruházás kapcsán - legyenek átkozottak az új helytartók - ,azt kellene valahogy kibekkelni. Merthogy lehet egy ideig az autósokat szívatni, volt már ilyen, lesz is még, de a dugódíj bevezetése alapjaiban fogja megváltoztatni a jelenleg sem túl jól működő fővárosi közlekedést. El lehet tolni jó magyaros szokással a választások utánra, de ami késik-nem múlik alapon előbb-utóbb be kell vezetni. És akkor lesz az igazi anyázás. Amit már nem fog tompítani az a szöveg, hogy ezt a helyzetet megörököltük az elődöktől.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása