" Az idő igaz, S eldönti, ami nem az. " - Petőfi Sándor
Az ügy dokumentumaiért látogassa meg a www.hagyomiklos.com-ot!

sze
5

A szentendrei HÉV utastájékoztató-rendszerét érintő BKV-s szerződés boncolgatásával folytatódott a BKV-per tárgyalása csütörtökön a Kecskeméti Törvényszéken. Az ügyészség több BKV-dolgozó bevonásával próbálta bizonyítani, hogy a rendszer túlárazott és rossz minőségű volt. A védők szerint rendhagyó módon, tanúként hallgatták meg a munkára pályázó két vesztes cég vezetőjét. Egyikük például többször eltérően nyilatkozott arról, hogy elfogult-e az ügyben.

2013-08-30 15.07.00.jpg

Ennél is meglepőbb fordulat volt a vallomástételek során, hogy a rendszer kiépítésével megbízott C.C. Soft Kft.-vel szemben vesztes cégek vezetői - régi BKV-sok - lényegében elismerték, hogy együttműködtek a 100 milliós szerződés elnyerése érdekében. Egyikük például részt vett a pályázat kiírásában is. A vádlottaknak sikerült bizonyítaniuk, hogy a projekt vesztesei a BKV-n belülről akadályozták a szerződés teljesítését.

A tanúkat követően egy igazságügyi informatikai szakértőt hallgatott meg a bíróság, aki korábban "házilag barkácsolt" szerkezetnek nevezte az utastájékoztató rendszert, ám álláspontját most nem tudta megvédeni. A rendszer az egyik vizsgálata során 76 százalékos hatékonysággal működött, de a szakértő szerint az "nem számít működésnek".

A védők kérdéseire válaszolva elmondta, hogy közlekedés-szakirányú képzettséggel és tapasztalattal nem rendelkezik, ilyen szakvizsgái nincsenek. Elmondása szerint mindössze egyetlen állomást tekintett meg, ahol "kötetlenül" beszélgetett néhány BKV-dolgozóval, majd a többi megállón "áthaladva" tekintette meg a kijelzőket.

Kérdésre elmondta, hogy a kijelzők többsége működött, de nem tudta, hány megállót vizsgált meg. Állítása szerint leszerelni és közelebbről megnézni egy kijelzőt sem volt ideje.


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása