" Az idő igaz, S eldönti, ami nem az. " - Petőfi Sándor
Az ügy dokumentumaiért látogassa meg a www.hagyomiklos.com-ot!

ápr
15

Az a Pető György tárgyal a Sirály jövőjéről, aki korábban Vitézy Dáviddal is szembe mert szállni, igaz, akkor nem termett neki babér. Tarlós bizalmi embere ismét fontos feladatot kapott, mint mindig, amikor a főpolgármesternek bonyolultabb ügyben van szüksége érdekei képviseletére.

Az Üzenőfüzet blog információi szerint a főváros és a Sirály nevű, népszerű szórakozóhely közötti tárgyalásokat Tarlós István főpolgármester bizalmi embere, Pető György vezette. Ez önmagában nem meglepő, hiszen természetes, ha egy városvezető egy ilyen tárgyaláson kipróbált bizalmasait veti be. Ráadásul Pető akkor szokott előkerülni, amikor komoly feladatokról van szó - szintén az ő közreműködésével kísérelte meg Tarlós Vitézy Dávid BKK-vezér lefokozását, amiért saját pártja előtt is magyarázkodni kényszerült.

20080419siralyszo.jpg(Fotó forrása: origo.hu)

A Sirály-ügy esetében azonban közrejátszhatott az is, hogy a szórakozóhely rossznyelvek szerint azért szúrja a kormányhoz közeli körök szemét, mert a közelmúlt ellenzéki megmozdulásai közül állítólag többet is itt szerveztek - természetesen nem az üzemeltetők, hanem a vendégek. Ha ez igaz, akkor valóban a legalkalmasabb embert sikerült megtalálni a tárgyalásokra: Petőnek köztudottan rutinja van abban, hogy miként kell az ellenzékkel viselkedni. Amikor ugyanis azzal gyanúsították meg, hogy a rendszerváltás előtt ügynök volt, ezt kikérte magának, és kijelentette hogy nem ügynöki, hanem elhárítótiszti minőségben dolgozott a III/II-es ügyosztályon.

A blog összefoglalja Tarlós és Pető közös múltját is: utóbbi, akkor még az MSZP színeiben politizáló óbudai alpolgármesterként az akkor még "független" Tarlós István "alá tolta" a helyi szocialistákat, majd 2008-2009-ben "részt vett egy politikusokból, fővárosi cégvezetőkből álló munkacsoport megszervezésében", amely az korábbi sajtóhírek szerint a budapesti közszférát akarta "megtisztítani", a blog szerint viszont Tarlós útját volt hivatott egyengetni.

2010-ben Pető a BRFK-n folytatta pályafutását, ahol a fentiek ismeretében egyáltalán nem meglepő módon a feladata a fővárosi közműcégeknél történt esetleges visszaélések felderítése lett. Hozzá került többek között a Hagyó-ügy is, amely a mai napig nagy vihart kavar az eljárás koncepciós pereket idéző furcsaságaival.

Tarlós a választási siker után sem felejtette el Petőt: rábízta a Fővárosi Biztonsági Irodát (FBI), és a Fővárosi Közterület-felügyeletben is fontos szerephez juttatta.

Cikk forrása: http://www.stop.hu/belfold/minden-hajjal-megkent-bizalmasara-bizta-tarlos-a-siraly-ugyet/1137772/

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása