" Az idő igaz, S eldönti, ami nem az. " - Petőfi Sándor
Az ügy dokumentumaiért látogassa meg a www.hagyomiklos.com-ot!

már
21

Csapó Gábor olimpiai bajnok vízilabdázót és Kamondi Zoltán filmrendezőt hallgatták meg tanúként a BKV-per tárgyalásán csütörtökön a Kecskeméti Törvényszéken. A vád álláspontja szerint szükségtelen és kárt okozó tevékenység volt az elsőrendű vádlott, Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettes idejében a sport és a kultúra szponzorálása. Csapó bt.-je 2008-ban szerződött a BKV-val 2,85 millió forint értékben.

Csapó pedig kihelyezte úszóiskolájában a BKV molinóját, és a szülők segítségével a gyerekek sportkiegészítőire ráhímezték a BKV logóját. Az olimpikon elmondta, hogy az úszóiskolájában húszezer fiatalt nevelt fel 20 év alatt, köztük évente 50 fogyatékos fiatalt, akiknek ingyen biztosították a részvételt.20120116-szecsi-zoltan-vizilabda-europabajnoksag-a3.jpg

(Forrás: origo.hu)

Az ügyészség azt is megkísérelte bizonyítani, hogy Hagyó Miklós és Csapó Gábor között közeli, személyes kapcsolat volt. Ennek érdekében még Hagyó szomszédját is kihallgatták a nyomozás során, mert a hölgy időnként együtt römizett Csapó Gáborral. A tárgyaláson Hagyó észrevételezte, hogy az ügyészség nem hallgatta ki például Demszky Gábor volt főpolgármestert és más, releváns tanúkat, míg a szomszédját igen. Korábban az is kiderült, hogy a nyomozók még Hagyó kezelőorvosát is kihallgatták a BKV-ügyben, de a kacsának bizonyult Nokia-dobozos történetet megcáfolni tudó cégvezetőt nem, pedig ő még jelentkezett is a hatóságoknál. Ezeket a szelektálásokat Hagyó "furcsának" találta.

Csapó után Kamondi Zoltán filmrendező is tanúvallomást tett. Az ő esetében a BKV 3 millió 600 ezer forintot fizetett ki egy játékfilm támogatására, ahogy a közlekedési cég ezt korábban is megtette, például a nagysikerű Kontroll című film esetében. Az ügyészség szerint itt azért történt bűncselekmény, mert a film támogatása szükségtelen volt, és Hagyó érdekeit szolgálta. Az ügy pikantériája, hogy a Kocsis István vezette Magyar Villamos Művek (MVM) közel 10 millió forintot adott a filmre, majd Kocsis - már BKV-vezérigazgatóként - ugyanennek a filmnek a támogatása miatt feljelentést tett a közlekedési cégnél. A filmrendező szerint a filmes szakmának károkat okozott, hogy a kultúra támogatását kriminalizálták.


Népszava-információ

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása