" Az idő igaz, S eldönti, ami nem az. " - Petőfi Sándor
Az ügy dokumentumaiért látogassa meg a www.hagyomiklos.com-ot!

dec
6

Mielőtt elmerülnék kedvenc témáim egyikében, a BKV-perben, tisztázni szeretném, hogy pontosan tudom: a világban nincs fekete és fehér, jó és rossz. Legfeljebb gyermekkorunk rajzfilmjeiben lehet egyértelmű minden - a valóság árnyalatokból tevődik össze. Azt viszont nem értem, hogyan lehetséges az, hogy valami egyszer bűn, máskor pedig nem az.

a_tanu_per2.jpgVitézy Dávid lehet a következő?

Persze nem filozofálgatnék ezen a kérdésen, ha nem lennének újabb és újabb megdöbbentő események Hagyó Miklós és társai perében. Most például arra gondolok, amit Vitéz Ágnes, a tizedrendű vádlott mondott el vallomásban. Tudniillik, hogy ellene vádpont a dolgozók számára 2009-ben készített naptár.  Ha vádpont, hát vádpont, legyintene rá az ember, de itt a bökkenő. Ha 2009-ben bűncselekmény volt elkészíttetni azt a naptárat, akkor előtte miért nem? Még érdekesebb kérdés, hogy utána miért nem? Megint előjön a régi hasonlat, ami a jelenlegi kormányt alkotó pártokkal kapcsolatban fel szokott vetődni: a ti kommunistátok rosszabb, mint a mi kommunistánk. Esetünkben a kommunista kifejezést bátran behelyettesíthetjük mondjuk megrendelővel… És ha a naptár nem lenne elég, Vitéz Ágnes még azt is bizonyította, hogy az ő idejében készült osztogatnivaló ajándéktárgyakból a mai napig rendelnek a fővárosi közlekedés urai. Éppen csak az az apró különbség, hogy ellenünk nincs egy ki tudja, hány ezer oldalas vádirat. Ők nem töltöttek hónapokat előzetes letartóztatásban, dohos cellákban, távol családjuktól, esetenként erőszakos bűnözők között. Nekik nem tört ketté a karrierjük, az életük. Ők megtehetik mindazt, amiért elődeiket börtönbe készülnek zárni.

Az egykori kommunikációs osztályvezető vallomása kapcsán most érdekes indítvány született: Lelovics Ottó, Hagyó Miklós volt sajtósa kezdeményezte, hogy hallgassák meg Vitézy Dávidot az ügyben. Megjegyzem, szerintem már régen meg kellett volna tenni, ugyanis a BKK mostani vezérigazgatója – mellesleg Orbán Viktor miniszterelnök rokona – a vádiratban foglalt időszakban a BKV felügyelőbizottsági tagja volt, méghozzá a Fidesz delegáltjaként. Nem vagyok szakember, és távol álljon tőlem a vádaskodás, de ha igaz, amit a vádlottak ellen felhoztak, akkor a felügyelőbizottság ellenzéki tagja minimum hibát követett el, ha nem tudott róla. Ha pedig igen, akkor még nagyobbat. Most azonban más indokolta Lelovics indítványát: Vitézy Dávid ugyanis a múlt héten megvendégelte a BKV dolgozóit. Erre az esemény meghívója szolgált bizonyítékul, és nyílván annak is utána lehet nézni, hogy közpénzből tette-e. Egyébként ez szerintem nem bűncselekmény, ahogy az a 2009-es naptár sem az. Viszont, ha azt annak tekintjük, akkor Vitézy céges buliját is annak kell. Nincs fekete és fehér, csak árnyalatok vannak. De ha egyszer mégis azt mondjuk valamire, hogy fekete, az más esetben sem lehet fehér.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása