" Az idő igaz, S eldönti, ami nem az. " - Petőfi Sándor
Az ügy dokumentumaiért látogassa meg a www.hagyomiklos.com-ot!

máj
9

A Voldemort néven elhíresült Mengyi Roland példáján keresztül hasonlítottuk össze, mi történik akkor, ha egy fideszes- és mi történik akkor, ha egy “nem baráti” politikust vádolnak meg korrupcióval.

00145843.jpeg

Az eljárásból kitűnik, hogy egészen más a helyzet akkor, ha a kormánypárt egyik mamelukjával kapcsolatban merül fel a törvénysértés gyanúja

Még akkor is, ha tudjuk: az egész “Voldemort sztori” nem lenne, ha a kedves vezető erre nem bólint rá. Orbán semmi mást nem csinált, mint a Polt vezette ügyészekkel üzent a sajátjainak: bárkivel megtörténhet, ehhez tartsátok magatokat!

Féléves nyomozás után, két hete emelt vádat a Központi Nyomozó Főügyészség Mengyi Roland fideszes politikus, országgyűlési képviselő és hat társa ellen. A vádirat szerint Mengyiék összesen közel 500 millió forintot akartak lenyúlni. Emellett a Mengyi kétszer 5 millió forint kenőpénzt is kért azért, hogy „elrendezze” a pályázati kiírásokat, és erről a vádlottak többször egyeztettek.

Mengyi szabadlábon védekezhet.

Igaza van Hunvaldnak: amikor azonban ellenzéki politikust vádolnak meg korrupcióval - az elszámoltatás jegyében - rendszerint durva lejárató kampányt indítanak ellene, a királyi tévé végtelenítve sugározza a bilincsbe vert “gonosztevőről” készült képsorokat, meghurcolják, majd indokolatlanul hosszú időre előzetes letartóztatásba helyezik.

A példa kedvéért hasonlítsuk össze, mi történt a a BKV-ügyben, és mi történt Voldemort esetében:

 

 

Hagyó Miklós

Mengyi Roland

Mennyi pénzről van szó?

A nokis-doboz vádpontban 2 x 15 millió forintról volt szó, a bíróság azonban megállapította, hogy nem került sor kenőpénz átadására.

500 millió Ft. + 2 x 5 millió Ft.

Mire alapozták a vádat?

Kizárólag Balogh Zsolt volt BKV-vezér ellentmondásos vallomásaira, aki utóbb bevallotta, csak azért találta ki a Hagyónak adott kenőpénzről szóló mesét, hogy elkerülje a börtönt.

Lehallgatási jegyzőkönyvek vannak az ügyészség birtokában.

Lemondott a mentelmi jogról?

Hagyó 2010-ben lemondott minden pozíciójáról, jelöltségéről.

Mengyi mentelmi jogát Polt Péter indítványára függesztette fel a parlament tavaly szeptemberben.

Hogyan reagált a sajtó?

Először a Magyar Nemzetben, később a Hír TV-ben indult a lejárató kampány. Azóta az MTI számol be részletesen a tárgyalás eseményeiről - természetesen a maga “cizelláltan elfogult” módján. 2014-ben pedig az egész országot kitapétázták a bohócos plakátokkal.

A Magyar Idők, a TV2, a Ripost, vagy a tripla nyolcas sehol. Mélységes csönd

Hogyan zajlott a nyomozás?

Még a rendőrök is a nyomozás szakmaiatlanságáról panaszkodtak: ebben az ügyben ugyanis a bűnösöket nevezték meg először, majd ezt alátámasztandó bizonyítékokat kellett gyűjteniük.

Több vádlott és tanú kényszervallatásról számolt be a bíróságon

„Polt Péter szerint fel sem merült, hogy tetten kellene érni Mengyi Rolandot, amint kenőpénzt vesz át.”

Előzetesbe helyezték?

9 hónapra helyezték előzetes letartóztatásba egy olyan “adatra” hivatkozva, melyről utólag kiderült, hogy nem is létezik.

Szabadlábon védekezhet.

 

Különbségek?

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása