" Az idő igaz, S eldönti, ami nem az. " - Petőfi Sándor
Az ügy dokumentumaiért látogassa meg a www.hagyomiklos.com-ot!

sze
2

Az Orbán kormány újabb sunyi húzása fenyegeti a bírói függetlenséget. A közigazgatási bíróság létrehozásával a saját számon kérhetőségüket akarják lehetetlenné tenni.

justice-judgmental-justitia-justitia-horizontal-3.jpg

A most létrehozni kívánt Közigazgatási Felsőbíróság lényege tulajdonképpen az, hogy kiemelje a jelenlegi jogrendből azokat az ügyeket, melyek a “szervezett bűnözés számára fontosnak mondhatók”.  Vagyis azokat a pereket, ahol az utóbbi időben a Fidesz számára a Közigazgatási, Polgári Bíróságon kedvezőtlen döntések születtek.

“Az olyan ügyeket, ahol fény derülhet a nyakig szaros magyar közélet disznóságaira, erkölcstelenségére, a hatalom önérdek vezérelt lépéseire, a hatalommal való visszaélésekre, a csalásokra, lopásokra, sikkasztásokra. Ez fogja majd felmenteni Farkas Flóriánt, ez védi majd meg Rogánt és összeharácsolt vagyonát, meg az ország leggazdagabb emberének strómanjait. Ez a bíróság járna el a NAV ellen indított perekben, a Nemzeti Bankkal kapcsolatos eljárásokban” - írja a Pupu blogja.

A legdurvább az egészben az, hogy az új bíróságon kormánytisztviselők ítélkezhetnének. Ez pedig nonszensz, hiszen egy jogállam a hatalmi ágak - törvényhozás, bírói és végrehajtó hatalom - szétválasztására alapul).

"A közigazgatási bíróság ötlete olyan, mintha egy vádlott a saját családtagjaiból állíthatná össze a fölötte ítélkező esküdtszéket."

írja Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője.

Innen már csak egy lépés, hogy a miniszterelnökünk I. Orbán a Budavári palota trónszékből ítélkezzen.

Az már csak hab a tortán, hogy a Fidesz-kormány az Emberi Jogok Európai Bíróságába is szabálytalanul akar magyar tagot jelölni. Az előírás szerint la tagországok jelöltjeit nyilvános és átlátható pályázat során kell kiválasztani. Ezzel szemben a nálunk nem volt pályázat, nem volt átláthatóság. Oda is a saját emberüket akarják ültetni, hiszen a strassbourgi bíróság már több ügyben döntött a Fidesz-kormány ellen.

Hagyó Miklós fogvatartásának elfogadhatatlan körülményeivel kapcsolatban fordult Strasbourghoz 2010 szeptemberében. Az őt fogva tartó magyar hatóságok ugyanis több jogsértést is elkövettek. (Ide értve a szabadsághoz és biztonsághoz való jog biztosítását, az embertelen bánásmód tilalmát, a családi élethez való jogot és a jogorvoslathoz való jogot. Strasbourg végül Hagyó javára döntött, mivel hiányolták azt a bizonyos „szökésre utaló adatot”, amire hivatkozva 9 hónapig előzetesben tartották Hagyót.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása