" Az idő igaz, S eldönti, ami nem az. " - Petőfi Sándor
Az ügy dokumentumaiért látogassa meg a www.hagyomiklos.com-ot!

sze
25

The Magic Box névű oldal hívja fel a figyelmet a legendássá vált Nokia-doboz ellentmondásaira, illetve a BKV-ügy furcsaságaira. The Magic Box azaz “Varázsdoboz” név az ügy szimbólumává vált Nokia-dobozra utal. Arra a Nokia-dobozra, amiben állítólag korrupciós pénz cserélt gazdát...
...arra a Nokia-dobozra, amelyről végül kiderült, hogy csak kitaláció volt.

magicbox_0000_0.jpg

“A Magic Box oldal azért jött létre, hogy válaszokat adjon a varázslatosan változó Nokia-doboz körüli kérdésekre. A BKV-, vagy más néven Hagyó-ügyként emlegetett botrány szimbóluma körül ugyanis rendkívül sok a furcsaság, amelyek a dobozok létezését is megkérdőjelezik.”

-Így definiálja magát az oldal, és valóban: 20+1 "dobozban" kérdés-válasz formájában tárja fel az ügy ellentmondásait. Választ kaphatunk például olyan kérdésekre, hogy: Kinek jött kapóra a BKV-botrány? Hogyan hatott ez a választásokra, illetve hogyan hat ma is? Korrekten járt-e el a rendőrség vagy a sajtó az ügyben? Miért helyezték a pert kétszer is Kecskemétre? Mikor derült ki, hogy a Nokia doboz, csupán legenda?

Minden válasz alatt bővebben is tájékozódhatunk az adott kérdésben. Ezek a mélyrehatóbb almenük szintén kérdés-válasz formában, hivatalos iratokra támaszkodva térnek ki az ellentmondások részleteire és azokra a meghökkentő dolgokra, amikről azt gondolnánk, csak a mesében vannak. (Akárcsak a Varázsdoboz.)

A jövőben blogunk (és a Hagyó Dosszié facebook oldala is) meg fogja osztani a Magic Box dobozait. The Magic Box egyébként Facebookon is elérhető, kérdés-dobozai oszthatóak. 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása