" Az idő igaz, S eldönti, ami nem az. " - Petőfi Sándor
Az ügy dokumentumaiért látogassa meg a www.hagyomiklos.com-ot!

júl
31

Ismét közelegnek a választások, és ahogy az már csak lenni szokott, ismét elővette a jobboldal a volt főpolgármester-helyettes "ügyeit" is. Mi pedig ismét kénytelenek vagyunk a Magyar Nemzet szájába rágni, hogy Hagyó Miklós törvényesen szerezte vagyonát:

ház.jpg

A Magyar Nemzet Tóbiás Józsefet sározó cikkében Hagyó bűnösségére is utalgatott:

"...akkoriban felvetődött annak a gyanúja, hogy Hagyó ingatlanügyletei összefügghetnek a közelgő választási vereséggel és a mentelmi joga megszűnése miatti esetleges felelősségre vonással."

Nem meglepő, hogy előrángatták ezt a témát. A jobbos média már a 2010-es választási kampány hajrájában azzal sokkolt, hogy Hagyó  vagyonkimentésbe kezdett, amiért rokonainak ajándékozta politikai pályája kezdete előtt szerzett egyes vagyontárgyait. A hisztéria közepette egy ideig a bíróságok is osztották ezt, és 2011 decemberében zárolták vagyonának egy részét. Az ügyészség szerint ugyanis felmerül a gyanú, hogy ezeket az ingatlanok „bűnös” módon kerültek Hagyó birtokába.

A különös viszont az, hogy sem a BKV-ügy nyomozás során, sem pedig a vádemelést követően nem állította soha senki azt, hogy Hagyónak anyagi előnye származott volna a BKV szerződéskötéseiből. 

Ennek következtében természetesen a bíróság jogerősen megállapította, hogy Hagyó valamennyi vagyonelemét törvényes, ellenőrizhető módon szerezte, így a rokonainak ajándékozott ingatlanok és egyéb eszközök zár alá vételét kivétel nélkül megszüntették, egy részének zár alatt tartásának indokolását pedig megváltoztatták.

A nyilvánvaló elfogultság ellenére Hagyó Miklóssal kapcsolatban már négy ügy véget ért, és mind a négyben számára kedvező bírósági ítélet született:

  1. A vagyonának zárolásával kapcsolatos kedvező döntés
  2. Hagyó az előzetesben élettársa látogatásaival kapcsolatban nem követett el magánokirat-hamisítást.
  3. Az Állami Számvevőszék feljelentése alapján indult nyomozást megszüntették.
  4. Strasbourg is a javára döntött a Magyar állammal szemben fogva tartásának körülményei kapcsán.

De úgy tűnik ez nem érdekli a Fideszt. Nem zavartatták magukat, amiért nem született számukra kedvező ítélet. Hagyó Miklóst tavasszal ismét a korrupció példájaként emlegetve használták a kampányban. A CÖF (gúnynevén: Civilbe Öltözött Fideszesek) bohócos óriásplakátjával az egész országot kitapétázták, és „ismeretterjesztő kiadvány” formájában eljuttatták mintegy 4 millió magyarországi háztartásba is. Tehát ilyen formán tulajdonképpen közpénzből terjesztették hazugságaikat, mivel teljesen figyelmen kívül hagyták azt, hogy az ügy jogi állása szerint Hagyó nem bűnös.

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása