" Az idő igaz, S eldönti, ami nem az. " - Petőfi Sándor
Az ügy dokumentumaiért látogassa meg a www.hagyomiklos.com-ot!

feb
17

Tovább süllyed lefelé a magyar sajtószabadság. Ez nem meglepetés azok számára, akik figyelemmel kísérik a BKV-ügyet, hiszen a közmédia elfogultsága a perel kapcsolatban jól nyomon követhető. Nem csoda hát, hogy az RSF nemzetközi újságíró jogvédő szervezet, a tavalyi 40. helyhez képest - sajtószabadság tekintetében - 2013-ban még lejjebb, a 64. helyre sorolta Magyarországot.

bigstock-rescued-man-in-boat-looking-on-20698394.jpg

  • 2009-től – kampánytéma

Már a Fidesz kétharmadhoz jutásában is komoly szerepet játszott a 2009 őszén beinduló Hagyót lejárató média-kampány. Balogh Zsolt terhelő vallomásaiban szereplő ellentétek nem tűntek fel a nyomozóknak, és a jobboldali médiának köszönhetően mindenki tényként kezelte a Nokia-dobozokról kitalált mesét.

  • 2012-től - BKV-per tudósításai

Később a BKV-per tárgyalásáról szóló MTI híradásokban volt jól megfigyelhető a politikai elfogultság. De hát a Távirati Iroda tudósításai - mint tudjuk – mindig túlzóak, vagy hiányosak annak függvényében, hogy épp mi tünteti fel jobb fényben az Orbán-kormányt. A BKV-perrel kapcsoltban az MTI hírek szándékosan voltak homályosak és félrevezetőek. Nem számoltak be arról, hogy a vádlottak többször bírálták az ügyészséget, mert szakértők nélkül készítették el a vádiratot, és több dokumentumot is visszatartottak. Gyakran nem közölték az új bírósági vallomásokat, amelyek sokszor teljesen szemben állnak a korábbi vallomásokkal. Nem nagyon számoltak be arról sem, hogy a kihallgatást végző nyomozók megfenyegették, zsarolták a vádlottakat, és szabadon engedésükért cserébe, arra utasították őket, hogy valótlan terhelő vallomásokat tegyenek. Még azt is homályosan fogalmazták meg, hogy Balogh Zsolt gyakorlatilag visszavonta a per alapját képző Nokia-dobozról szóló történetet.

  • 2014-tól - újra kampánytéma

2014-es kampány alatt a Fidesz nevetséges módon megint Hagyóval támadt. Bár nem sikerült a per első fokú ítéletét a kampányra időzíteni, azért csak újra előrángatták a nem létező Nokia-dobozokat. Mint láthatták, Hagyó Miklós is szerepel azokon a negatív kampányplakátokon, amivel a CÖF közpénzből tapétázta ki az országot, holott a volt főpolgármester-helyettes ügyében egyre több olyan ítélet születik, ami az ő igazát támasztja alá.

Közpénzből tehát nem csak híreket hallgat el a kormány. A mi pénzünkből plakátolja ki hazugságait is. Az MTI-nek pedig állami hírügynökségként hiába lenne a legfőbb feladata az, hogy a sajtót friss hírekkel, tényekkel lássa el, ezt ne várjuk tőle. Tudósításait átvéve, sajnos más sajtóorgánumok is fontos részleteket vesztenek el - a BKV-üggyel kapcsolatban is - és ezzel tovább gerjesztik a sajtószabadság hanyatlását.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása