" Az idő igaz, S eldönti, ami nem az. " - Petőfi Sándor
Az ügy dokumentumaiért látogassa meg a www.hagyomiklos.com-ot!

jan
20

Áder János szombaton letisztázta azt, amit eddig nagyjából mindenki sejtett. Április 6-án választ az ország. Lehet hogy véletlen, lehet hogy nem, de szombat reggelre új plakátok jelentek meg a köztereken. Két exminiszterelnök, egy miniszterelnök-jelölt, egy bohóc meg egy volt politikus szerepel rajta, “nem érdemelnek több esélyt” szlogennel.

cofkampanynotobbesely.jpg

Azóta megbizonyosodhattunk arról, amit már szombaton is sejtettünk így távolról. Valóban az a baráti civil szervezet áll a montázs mögött, amely már oly sokszor a ciklus alatt megbízhatóan tolta a kormánypropaganda egyszerűbb verzióját. Nyilván nekik is köszönhetjük, hogy nem lettünk Brüsszel gyarmata. De most nem a külső erőkkel szemben szít a plakátok üzenete. Egyrészt mert ketyeg az óra a választásokig, másrészt meg ez a gyarmatos szöveg csöppet más megvilágításba került az utóbbi napokban. Jobb, ha nem zargatjuk a keleti szelet jeligével szombaton megjelentek a CÖF-CÖKA választási útmutatói. Azt mondja hogy: “Országos felvilágosító munkánk a Nemzeti Társadalmi Szerződés létrehozásával folytatható és plakát, internetes reklámmal erősíthető, szabad utat kíván biztosítani a jelenlegi kormányzati erőknek azzal, hogy a civil társadalom kontroljának megvalósítása mellett még eredményesebben tudjanak működni a közjóért”.  

Szép! Két kérdésem van.

Az első, hogy kb. mennyije is van az - óvatosan is fogalmazva, de jól megtámogatott - Civil Összefogás Közhasznú Alapítványnak, hogy a polgárok felvilágosításával sikerüljön megakadályozni a Gyurcsány-rezsim visszatérését? Kettő. Ha már felvilágosító jellegű a munka, akkor miért nem figyeltek az elmúlt három esztendőben?  Segítsünk nekik egy kicsit. Nem tisztünk megítélni sem az összefogás miniszterelnök-jelöltjét, sem a két volt miniszterelnököt. A bohócról a háttérben természetesen van tippünk. Ennek a blognak az a kimondott célja, hogy a BKV-ügyet, vagy ahogy előszeretettel emlegetik egyes orgánumok, a Hagyó-pert figyelemmel kísérje. Ennek kapcsán akkor itt felhívnánk a figyelmet néhány tényre, a bohóckodást mellőzve:

1. A kecskeméti BKV-per kapcsán kiderült, hogy Hagyó a vagyonát törvényes, ellenőrizhető módon szerezte. Vagyona a per tárgyává tett időszakot megelőző évekből származik, és a rendelkezésre álló dokumentumok igazolják törvényes eredetét.  2. Hagyó Miklós Strasbourgban is pert nyert tavaly áprilisban. Az ítélet kimondta, hogy a magyar hatóságok megsértették az Emberi Jogok Európai Egyezményének több cikkelyét is, így a szabadsághoz és biztonsághoz való jog biztosítását, az embertelen bánásmód tilalmát, illetve a családi élethez való jogot, amkor a volt főpolgármester-helyettest letartóztatták. 3. A volt politikust és élettársát jogerősen felmentették a magánokirat-hamisítás vádja alól. 4. Bukta az ÁSZ-feljelentés is, mivel az ügyészség nem nyomoz tovább Hagyó Miklós ellen az Állami Számvevőszék 2010 decemberében tett feljelentése alapján. Most decemberben pedig jött a négy és feledik. Az Alkotmánybíróság nem elkapkodva ugyan, de döntést hozott a peráthelyezések ügyében. A taláros testület kimondta, hogy a tisztességes eljárás alkotmányos elvét, valamint a törvényes bíróhoz való alapjogot is sértette a bírósági ügyáthelyezések lehetősége. Azóta illetékesség hiányára hivatkozva az áthelyezett büntetőügyek többségét visszaküldték vidékről a Fővárosi Törvényszéknek. 

Hát így! Itt tartunk most a tényeket figyelembe véve. Bár ez gondolom a bohócot nem nagyon érdekli...

 

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása