" Az idő igaz, S eldönti, ami nem az. " - Petőfi Sándor
Az ügy dokumentumaiért látogassa meg a www.hagyomiklos.com-ot!

jan
18

Bohócok

Címkék: fidesz | Szerző: Hagyó Dosszié | 3:11 pm

Eseménydús napok vannak mögöttünk, nem vitás. Bejelentették az ellenzéki pártok közös listáját, miközben egy csasztucska ritmusára a miniszterelnök előadta eddigi legdrágább pávatáncát. Közben pedig ezerrel pörög a negatív kampány, elindult a plakátháború.

bohóc.jpg

Még a közszolgálati média is felfedezte magának a mémek világát, amikor kötelességéknek eleget téve kommentálta ellenzéki pártok összefogását. Ha van csöppnyi irónia az emberben, még jól is szórakozott ezen a héten. Nem csak azok természetesen, akik a közszolgálatinak nevezett médiabirodalom híreit hallgatták vagy látták. (Vlagyimir arcán őszinte mosoly, Lázár János sminkese kőprofi, Illés államtitkár meg hát..mit is mondhatnék? )

De ha már az iróniánál tartunk!

Azon gondolkodom, hogy mit is jelképezhet az a bohóc az MSZP elnöke, a két volt miniszterelnök és Hagyó Miklós mellett a napokban feltűnt, gazda nélküli plakátokon. Naív persze nem vagyok, ezzel nyertek már egy kétharmadot. Nyilván azt sugallja a montázs, hogy ezek az emberek bohócok. Lehetett rá számítani, hogy függetlenül a tényektől vagy a józan értékítélettől, az “elmúlnyolcév” és annak általuk kikiáltott bűnösei szerepelni fognak a kampányban. Nem csak ebben, hanem az önkormányzati választások előttiben is. Bármikor is lesznek azok…

Tekintsünk el most egy pillanatra attól a nemes gesztustól is, hogy azt hogy ki állítja, miszerint “nem érdemelnek több esélyt”, már nem írták oda. Szóval ez tiszta, nincs több kérdés. Nézzük akkor picit ironikusan ezt a plakátot!

Tételezzük fel, hogy a plakátok mögött a kormánypárt áll. Vagy valamelyik tőle teljesen független civil szervezet. Pénz, paripa, fegyver adott. De olyannyira adott, annyi van belőle, hogy pár száz millió simán belefér egy jó poénra.

Sanyarkás mosollyal csak annyit szeretnék mondani: az a bohóc a plakáton elintézte, hogy Magyarországon veszélybe került az igazságszolgáltatás függetlensége. Elintézte, hogy az egykor volt Magyar Köztársaságban felborult a fékek és ellensúlyok rendszere. Elintézte, hogy ne érzed se önmagadat, se a vagyonodat biztonságban, ha nem tetszik a rendszer, ha neki nem tetszel. Ja, és elintézte, hogy a plakáton feltűntetett még aktív politikusokra vagy kénytelen szavazni, ha komolyan gondolkozol a szabadságjogokban meg a demokratikus értékekben.

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása