" Az idő igaz, S eldönti, ami nem az. " - Petőfi Sándor
Az ügy dokumentumaiért látogassa meg a www.hagyomiklos.com-ot!

dec
22

Ismét meghosszabbították a már két és fél éve folyó eljárást a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője "hölgyismerősének" csalási ügyében. Lapunk információi szerint a kárérték elérheti a félmilliárd forintot. A nő tevékenysége miatt számtalan polgári per is indult, mindezek ellenére a kezdetektől szabadlábon védekezhet. Akadnak, akik vádalkut sejtenek a háttérben.

00023779.jpeg

Bár az ügyészség december 7-ig adott haladékot a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője, Keresztes Imre élettársa - hivatalosan: "hölgyismerőse" - ellen csalás gyanújával 2011. májusában indult büntetőeljárás nyomozására, az ma sem zárult le. A Fővárosi Főügyészség áprilisban rendelt el pótnyomozást az ügyben, de a maga által szabott határidőt nemrég 2014. február 4-ig meghosszabbította. Úgy tudjuk, hogy 26 károsultat és közel félmilliárd forintos kárt derített fel a rendőrség - annak ellenére, hogy információnk szerint erős ügyészségi nyomás alatt kellett dolgozniuk.

Keresztes Imre főügyész korábban úgy nyilatkozott, hogy a nő - H-né P. Mónika - csalárd ügyleteinek ő is kárvallottja, sértettje. Lapunk ugyanakkor úgy értesült, hogy Keresztest sem sértettként, sem tanúként nem hallgatták meg a büntetőügyben, ami az eljárásjog értelmében szinte képtelenségnek tűnik. Jogászok szerint ez egyenesen megcsúfolása a büntetőeljárásnak, hiszen a főügyész maga nyilatkozott nyilvánosan terhelően "hölgyismerősére".

Keresztes Imre főügyész "hölgyismerőse" a gyanúsított 
Több mint két éve nyomoznak
 

Mint azt elsőként megírtuk, 2011. májusában rendelték el a nyomozást a Generali ügynöke, H-né P. Mónika ellen. Előzőleg több ügyfél is panaszt jelzett a Generali központjának, hogy H-né különféle szerződéses ígéretekkel - magát hamis okmányokkal fedezve - nagyobb összegeket vett fel tőlük. Viszonylag magas, de nem irreális hozamú - évi 20 százalékos - ajánlatokkal vett át pénzeket régi, vele évtizedes, szinte baráti kapcsolatokat ápoló ügyfeleitől is.

Az összegekről nyugtát állított ki, melyek a Generali hivatalos nyugtatömbjéből származtak - mint kiderült: illegálisan. A hozamokat eleinte készpénzben, rendben megfizette, ám a kifizetések egy idő után akadozni kezdtek, majd elmaradtak. Amikor az ügyfelek aggodalmuknak adtak hangot, H-né különféle kifogásokkal élve haladékot kért. Utóbb pedig elérhetetlenné vált. Megírtuk: kárvallottjai Keresztes Imrétől is többször kértek segítséget, hiába.

Az ügyben H-né P. Mónika az egyetlen gyanúsított, esetleges bűntársáról a hatóságnak nincs tudomása. Az asszony egyetlen napig sem volt őrizetben vagy letartóztatásban. Több forrásunk szerint az sem kizárt, hogy az ügyészség valamilyen más ügy kapcsán vádalkut kötött a főügyész "hölgyismerősével", így nem is emelnek ellene vádat.

A biztosító kivár

A Generali változatlanul vállalja, hogy a bizonyítottan megalapozott és jogos kártérítési igényeket rendezi. A biztosító korábban maga kezdeményezte az ügy kivizsgálását, kereste meg az ügyfeleket, és tett meg minden szükséges intézkedést ügyfelei védelmében, beleértve a rendőrségi feljelentést is. A büntetőeljárás sikere érdekében minden szükséges információt, dokumentumot a nyomozó hatóság rendelkezésre bocsátott.

Az ügyben jelenleg 4 polgári peres eljárás is folyamatban van a biztosítóval szemben - közölte Olt Boglárka, a Generali szóvivője lapunkkal. A biztosító e perek esetében is vállalja, hogy a bíróság által megalapozottnak és jogszerűnek tartott kártérítési igényeket rendezi.

Forrás: Népszava online

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása