" Az idő igaz, S eldönti, ami nem az. " - Petőfi Sándor
Az ügy dokumentumaiért látogassa meg a www.hagyomiklos.com-ot!

dec
10

Kerestem ám az MTI tudósítását napokig a BKV-perről, vagy ahogy ők előszeretettel nevezik, a Hagyó-perről, annak csütörtöki felvonásáról. Na, nem mintha bármikor is hivatkozhatna az ember az ő anyagaikra, de hát mégis csak közszolgálat, nemde?  Nem találtam, nem tartották fontosnak.

20101022vitezydav5-qpr.jpg

Lelkük rajta. Pedig azt gondolnám, hogy a csütörtökön megjelent tanú inkább érdekelhette volna őket, mégiscsak várható szaftos részlet az egykoron a fővárost irányító politikusokról, frakciókról és az állandó cicaharcról, ami abban az időszakban - két hónappal az “igazságbeszéd” után - jellemezte a koalíciós pártokat. Ez az egyik része. A másik, hogy nem akármilyen tanúról beszélhetünk, kapott ő mostanában hideget-meleget jobbról. Író lett az egykori kommunikációs szakemberből, aki akkortájt (2006-2010), illetve évekkel előtte (1996-2000) is a főpolgármester sajótóügyeivel foglalkozott különböző funkciókban. Az öszödi beszéd őszén kommunikációs igazgató Demszky munkatársaként.

Lássuk a lényeget, mit is tudtunk meg tőle. 2006 őszén vagyunk, kőkemény koalíciós tárgyalások zajlanak az MSZP és a szadesz között. Ki, merre, hány méter. A szituációt nehezíti, hogy stuktúrát is váltanak. Két főpolgármester-helyettes lett, jóval nagyobb szakterületekkel - potfóliókkal - mint a 2002- 2006 közötti időszak 5 helyettesének feladatkörei. Hagyó is három régi terület munkáját veszi át.  A tanú elmondása szerint katonás fegyelmet tartott munkatársai között, keményen beszámoltatta az embereit. Köztük a sajtósait is, akik emiatt hasonló stílusban kérnek anyagokat.  A régi felépítés szerinti központi sajtóiroda működött, de az új felállásban, a megnövekedett feladat- és hatáskörök miatt a helyettesek kommunikációs szakemberei jóval több területre kellett hogy rálássanak. Külön kérés volt a főpolgármester részéről, hogy legyen szorosabb az egyeztetés a közműcégekkel sajtósaival. Azaz ne fordulhasson elő olyan eset, hogy ugyanazon témában másként kommunikál a közműcég, a szakügyosztály, illetve a kabinet.

Itt zárójelben azért megjegyeznénk: Tarlós István letiltotta bárminemű kommunikációról Vitézy Dávid mammutvállalat-vezető miniszterelnöki rokont néhány hete, gondolom ő is az egységesség jegyében.  

Mindenesetre a tanú szerint emiatt alakult ki egy párhuzamosság a Hagyó-kabinet, illetve az általa vezetett szervezet között, ami állandó konfliktusokkal járt. Emberileg is, szakmailag is. Többször került a tanú konfliktusba a hatodrendű vádlottal, H. Évával. Őróla a rendőrségi kihallgatásakor mint Hagyó emberéről beszélt, aki nélkül semmilyen közleményt megjelentetni, sajtónyilvános eseményt megrendezni nem lehetett. Az azonban kiderült a vádlottak észrevételeiből, illetve az ügyvédek kérdései alapján, hogy Hagyó is csak 2007-ben ismerkedett meg az előtte a kereskedelmi médiában gyakorlatot, illetve onnan a  teljesítményszemléletet magával hozó H. Évával. Nem ismerték előtte egymást, Hagyó csakis a Metróprojekt Igazgatóságban végzett munkája miatt választotta a kommunikácós stábjába H. Évát 2008. februárjában, akinek munkakörét a főpolgármesteri hivatal állította össsze,utasítási jogkörrel nem rendelkezett.

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása