" Az idő igaz, S eldönti, ami nem az. " - Petőfi Sándor
Az ügy dokumentumaiért látogassa meg a www.hagyomiklos.com-ot!

dec
8

Az elmúlt héten érdekes fordulat jellemezte a Kecskeméten zajló BKV-pert. Ezúttal ugyanis nagyon fontos tanúvallomás volt soron, de egy ügyvédi bejelentés is kedélyborzolóan hatott a bíróságra.

Névtelen 1_1.jpg

Ugyanis Kádár András - aki Hagyó Miklós védőjeként szerepel az ügyben - elmondta, hogy az Alkotmánybíróság (AB) hétfői, az ügyáthelyezésekkel kapcsolatos döntése miatt egyeztetni kell a védői álláspontokat, így ezzel kapcsolatban csak később kerül sor bármilyen indítvány benyújtására. Észrevételében utalt rá, hogy az AB a peres ügyek áthelyezését lehetővé tévő jogszabályokról úgy vélekedett, hogy azok alaptörvény-ellenesek voltak, ráadásul nemzetközi szerződésekbe ütköznek. Kádár úgy véli, hogy ez a döntés a BKV-perre is hatással van.

Az aktuális tanú az az Ny. Krisztián volt, aki sajtóreferensként, sajtófőnökként, majd kommunikációs igazgatóként dolgozott a Főpolgármesteri Hivatalban. Személye azért is érdekes, mert saját bevallása szerint a legtöbb vádlottal - valamilyen szinten - munkakapcsolatban állt. Hagyó Miklóssal kapcsolatban kijelentette, hogy az ügy elsőrendű vádlottját beiktatása napján ismerte meg. Úgy véli, Hagyó kemény, határozott politikus volt, szigorúan beszámoltatta az alatta dolgozókat, "katonás" rendet követelt meg. Erre pedig szüksége volt, mert 2006-tól kevesebb főpolgármester-helyettessel működött a főváros, így Hagyó Miklósnak három elődje munkaterületeit kellett felügyelnie.

Ny. Krisztiánt az ügy nyomozati szakaszában is kihallgatták, még 2009. decemberében, de akkor csak a hatodrendű vádlottal, H. Évával kapcsolatban tettek fel neki kérdéseket. Akkor a tanú azt vallotta, hogy H. Évát Hagyó Miklós mutatta be neki, most azonban fény derült arra, hogy H. már 2007-ben sajtósként dolgozott a DBR Metró Projekt Igazgatóságon, amely a 4-es metró beruházással kivitelezését irányította, a főpolgármester-helyettesi kabinetbe, csak 15 hónappal annak megalakulása után került. Így nem is vezethetett be semmiféle új rendet Hagyó stábjának kommunikációs tevékenységében - szemben a vádirat állításával.

Felszólalt Hagyó Miklós is, aki észrevételében elmondta, hogy H. Éva munkáját a Főpolgármesteri Hivatallal kötött megbízási szerződés szabályozta, és csak a feladatkörébe tartozó munkákat végezte. A szerződés részleteit pedig a főpolgármesteri kabinet alakította ki - nem rendelkezett utasítási jogkörrel sem. Feladatkörébe tartozott viszont a főpolgármester-helyettes felügyelete alá tartozó közcégek sajtóosztályaival való kapcsolattartás, illetve az ehhez tartozó szakmai háttéranyagok előkészítése. Hagyó magyarázata szerint erre azért volt szükség, mert kinevezése után Demszky Gábor kifejezetten azt kérte, hogy legyen szorosabb az egyeztetés a közműcégekkel, és ne fordulhasson elő olyan eset, hogy ugyanazon témában másként kommunikál a közműcég, a szakügyosztály, illetve a kabinet. 

Forrás: Stop.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása