" Az idő igaz, S eldönti, ami nem az. " - Petőfi Sándor
Az ügy dokumentumaiért látogassa meg a www.hagyomiklos.com-ot!

nov
6

Egy tanú nem tanú - tartja a latin közmondás. Na de más időket élünk. A Fülkeforradalom 3. évében láthatóvá válik, hogy működik az új igazságszolgáltatás a Nemzeti Együttműködés Rendszerében: fentről lefelé haladnak, valahogy a következő módon:

hip-pocket-a18648398.jpg

“Na figyu: találd ki, hogy kit akarsz leültetni, vagy legalábbis parkolópályára állítani évekig. Ügyet kreálunk hozzá, ezek a politikusok úgyis szignóznak sok mindent, majd dobja a gép, hogy mit lehet kihozni. Az ügyészség megvan hozzá, ezt vegyük természetesnek. Először is keríts egy jó bíróságot, ahol tuti elítélik a delikvenst. Áthelyezzük innen oda, majd az mondjuk, hogy ott sokat gürcölnek, ne cicózzunk túl sokat ezzel. Meg azzal sem, hogy évekig elhúzódik a történet, sok-sok szakértőt, tanút kell meghallgatni. Mondhatnak bármit is bíróságon, szét is szedhetik a vádpontokat, hülyét is csinálhatnak csóri eljáró ügyészből, nem érdekes, nem számít. Precíz, körültekintő munkát végeznek első fokon? Nem oszt, nem szoroz. Pont leszarjuk. Mert jön a másodfok, ott meg mi osztjuk a kártyákat. Cinkelt lapokkal játszunk, de ha ez sem elég, mindig van egy jó tanú valahol a farzsebben.”

Hivatali visszaélés miatt Molnár Gyula szocialista politikust, volt XI. kerületi polgármestert nyolc hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte a Fővárosi Ítélőtábla másodfokon a múlt héten. Míg egy éve a Fővárosi Törvényszék bűncselekmény hiányában felmentette őt és korábbi helyettesét Lakos Imrét, a másodfokon eljáró bíró nem sokat teketóriázott.

A bíróság hitt annak az egy tanúnak, akit az inkriminált időszak előtt három évvel Molnár eltávolított az önkormányzattól. Vagy inkább hinni akart, mert nyilvánvaló, hogy “úgy hallotta” alapon kérdéses, hogyan lehettek pontos ismeretei a tanúnak az elsőrendű vádlott hivatali visszaéléseivel kapcsolatban. Jöhet itt hét éves bizonyítási eljárás, számtalan egyéb tanú beszámolója, szakértők garmadája, több ezer oldalnyi nyomozati anyag, sőt még maga a vádhatóság is elismerte: az elsőfokú bíróság eljárása - amely alapján felmentették Molnárt -  kifogástalan volt.Tolkieni fordulattal azonban: egy tanú mind fölött, egy tanú a tömlöcbe zár…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása