" Az idő igaz, S eldönti, ami nem az. " - Petőfi Sándor
Az ügy dokumentumaiért látogassa meg a www.hagyomiklos.com-ot!

sze
7

A Kecskeméten zajló BKV-per csütörtöki tárgyalási napján újabb tanúkat, köztük egy szakértőt is meghallgattak. Ha nem komoly dologról lenne szó, bátran kijelenthetnénk, hogy az eredmény viccesre sikerült.2013-08-30 15.21.50_1.jpg

Az igazságügyi informatikai szakértő korábban ugyanis házilag barkácsolt szerkezetnek nevezte a HÉV vonalain kialakított utastájékoztató-rendszert. Akkor ezt állította, hogy 76 százalékos hatékonysággal működött a rendszer, és szerinte így nem is számított működésnek. Most azonban kiderült, hogy a szakértő közlekedéssel kapcsolatos szakirányú képzettséggel nem rendelkezik, ahogy tapasztalattal sem. A védelem kérdéseire válaszolva pedig elmondta, hogy a vizsgálat alatt mindössze egy állomás nézett meg közvetlenül, ahol BKV-dolgozókkal beszélgetett, a többi kijelzőt a megállón áthaladva tekintette meg. Azt is elmondta, hogy leszerelni és megnézni nem volt ideje egyet sem.

Érdekessé tette a tárgyalási napot az is, hogy olyan cégek vezetőit kérdezték meg a HÉV utastájékoztató-rendszerével kapcsolatban, akik a pályázaton nem nyertek. Ők elismerték, hogy együttműködtek azért, hogy a százmilliós szerződést megszerezhessék. Az egyik esetében ez az együttműködés odáig jutott, hogy a cég még a pályázat kiírásában is részt vett. Végül a védelemnek sikerült bizonyítania, hogy a vesztesek a közlekedési vállalaton belülről akadályozták a projekt beteljesülését. Ez is hozzájárult ahhoz, hogy a CCSoft Kft. nem tudta teljesíteni a szerződésben foglaltakat.


A vádiratból a keddi tárgyalási napon eltávolított öt vádpont után tehát mintha egy újabban is megingott volna az ügyészség álláspontja. Sportból kölcsönvett kifejezéssel élve elmondhatjuk, hogy a BKV-per "őszi idénye" igen erősen kezdődött.


  |   STOP

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása