" Az idő igaz, S eldönti, ami nem az. " - Petőfi Sándor
Az ügy dokumentumaiért látogassa meg a www.hagyomiklos.com-ot!

júl
3

Vitézy Dávid BKK-vezérigazgató jelenlegi helyettesének kihallgatásával folytatódott a BKV-per tárgyalása kedden a Kecskeméti Törvényszéken. A tanú az ügy nyomozása során - állítása szerint pletykákra alapozva - tett terhelő vallomást Hagyóékra.

money-pull.jpg

A tanú a vádbeli időszakban is vezető beosztásban volt a közlekedési cégnél, ahonnan épp az akkori vezérigazgató, Balogh Zsolt rúgta ki szakmai alkalmatlansága miatt. A tanú munkaügyi pert indított a közlekedési vállalat ellen, ám a bíróság jogerős döntésében a BKV-nak adott igazat. Állítása szerint a BKV 40 milliós végkielégítést ajánlott fel neki, ám a vesztes perben ő 100 milliót követelt. R. Miklós vádlott emlékeztetett rá, hogy ekkora végkielégítésért más börtönbe került. Terhelő vallomásainak megtétele előtt a tanút egyébként Vitézy Dávid vette fel a BKK vezetésébe.

A keddi tárgyaláson Vitézy helyettesének kemény kérdésekkel és állításokkal kellett szembenéznie. Hagyó Miklós a tanú saját magának is ellentmondó állításait vette górcső alá, ám megállapításaira Vitézy helyettese érdemben nem reagált. Hagyó részleteket olvasott fel például a Demszky-kabinet üléseinek szó szerinti jegyzőkönyveiből, és rámutatott, hogy az ezekben foglaltaknak a tanú nyomozati vallomásai ellentmondanak. Utalva a tanú azon véleményére, hogy a BKV Hagyóék alatt csak felélte a pénzt, miközben romlott a járművek állapota, az ügy elsőrendű vádlottja emlékeztetett a cég hozzá és kollégáihoz köthető fejlesztéseire és nagyberuházásaira, mint a Combino-beszerzés vagy a lassan révbe érő 4-es metró projekt.

Antal Attila korábbi vezérigazgató észrevételében elmondta, hogy az ő vezetése alatt a megkerülésével nem lehetett egyeztetni a főváros vezetőivel. Ezt annak kapcsán mondta el, hogy a jelenlegi helyettes szerint Hagyó hetente járt be a BKV-hoz.

cikk forrása: Népszava online

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása