" Az idő igaz, S eldönti, ami nem az. " - Petőfi Sándor
Az ügy dokumentumaiért látogassa meg a www.hagyomiklos.com-ot!

jún
19

Hagyó kontra magyar állam - 4:0. Ezzel a címmel juttatta el szerkesztőségünkhöz a Hagyó Miklós, korábbi főpolgármester-helyettes ellen indított eljárások állásáról szóló közleményét hagyodosszie.blog.hu, amely önmeghatározása szerint "a BKV-per blogja". Az ügyészség nem nyomoz tovább Hagyó Miklós ellen az Állami Számvevőszék (ÁSZ) 2010 decemberében tett feljelentése alapján.

4.jpg

A hagyomiklos.com-on nyilvánosságra hozott, a Fővárosi Főügyészség által a korábbi szocialista főpolgármester-helyettes védőjének címzett tájékoztató levél szerint a rendőrség a nyomozást már 2012 nyarán megszüntette, és e határozat megváltoztatására vagy hatályon kívül helyezésére nem került sor.

Az ügy háttere, hogy 2010 júniusában, röviddel Hagyó Miklósnak - a jelenleg már a Kecskeméti Törvényszék előtt folyó büntetőeljárásban való - meggyanúsítása után az ÁSZ úgynevezett átfogó ellenőrzést tartott a Fővárosi Önkormányzatnál. Ennek során vizsgálták az önkormányzatnál munkavállalói állományban nem lévő személyekkel kötött megbízási szerződéseket, és a nekik kifizetett megbízási díjakat is. A vizsgálat lezárultát követően, az ÁSZ feljelentést tett - mások mellett - Hagyó Miklós ellen két szerződés miatt, továbbá a rendőrség figyelmébe ajánlott egy harmadik megbízást is, amelyet gyanúsnak talált. A feljelentés alapján Hagyó Miklóst 2011. augusztus 24-én mindhárom szerződéssel kapcsolatban meggyanúsították, ám a vizsgálat nem állapított meg bűncselekményt.

A BKV-ügy jogi állása ezzel jelenleg 4-0 a vádlottak javára - állapítja meg a blogbejegyzés szerzője.

A korábbi beszámolókat összegezve megállapítják: Hagyó Miklóst a Fővárosi Törvényszék egy kapcsolódó ügyben már jogerősen felmentette.
Ezt követően került a BKV-per Kecskemétre, ahol a jelenleg is folyamatban lévő per fontos momentuma volt, amikor a bíróság jogerősen megállapította, hogy Hagyó Miklós valamennyi vagyonelemét törvényes, ellenőrizhető módon szerezte, így a rokonainak ajándékozott ingatlanok és egyéb eszközök zár alá vételét kivétel nélkül megszüntették, egy részének zár alatt tartásának indokolását pedig megváltoztatták.

Emellett Hagyó Strasbourgban is pert nyert idén áprilisban. Az ítélet kimondta, hogy a magyar hatóságok megsértették az Emberi Jogok Európai Egyezményének több cikkelyét is, így a szabadsághoz és biztonsághoz való jog biztosítását, az embertelen bánásmód tilalmát, illetve a családi élethez való jogot, amikor Hagyót letartóztatták.

A Hagyó Dosszié blogon megtalálható - egyebek mellett - "Igencsak kétséges indokok" címmel a Hagyó kontra Magyarország (52624/10 sz. ügy) összefoglalója és a korábbi fejlemények részletes ismertetői is.

cikk forrása: stop.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.