" Az idő igaz, S eldönti, ami nem az. " - Petőfi Sándor
Az ügy dokumentumaiért látogassa meg a www.hagyomiklos.com-ot!

máj
17

Újabb durva vád érte a nyomozóhatóságot a BKV-per csütörtöki tárgyalási napján. Az aktuális tanú alagsori cellában kapott ajánlatról, 20 éves börtönbüntetéssel fenyegetésről és ügyész által átírt vallomásról beszélt.

Kecskeméten Sziebert Györgynek, a közlekedési vállalat korábbi jogi igazgatójának meghallgatásával folytatódott a BKV-per csütörtökön. Mielőtt kérdésekre válaszolt volna, a tanú a nyomozati szakban lezajlott kihallgatásainak körülményeire emlékezett. Elmondta, hogy akkoriban egy kapcsolódó ügy miatt előzetes letartóztatásban volt, és ezalatt nyomást gyakorolt rá az ügyészség. Mint mondta, ígéretet kapott arra, hogy amennyiben terhelő vallomást tesz Demszky Gáborra, Hagyó Miklósra vagy Kocsis Istvánra, akkor kiengedik az előzetesből.

Húsz évvel fenyegették

Szintén elhangzott, hogy három alkalommal is ügyvéd jelenléte nélkül beszéltek Szieberttel a nyomozók. Sugallták neki, hogy akár 20 évig is börtönben maradhat, mert "sokan rá vallottak". Ez a tanút, két kisgyermek édesapját akkori helyzetében érzékenyen érintette. Kérdésére, hogy ki vallott ellene, Antal Attila nevét kapta válaszul, amiből állítása szerint rájött, hogy csupán fenyegetik, mert a korábbi vezérigazgatóval nem dolgoztak egy időben a BKV-nál.

Az alagsori cella titka

Sziebert elmondta, hogy a kihallgatások előtt listát kapott arról, hogy milyen kérdésekben várnak tőle vallomást a "saját érdekében". Mint mondta, végül egy alkalommal, a Nagy Ignác utcai büntetésvégrehajtási intézet alagsori cellájában ügyvéd jelenléte nélkül már csak annyit kértek tőle, hogy Mesterházy Ernő ellen tegyen vallomást. A tanú állítása szerint a nyomozók azt mondták, hogy "ez az utolsó ajánlatunk".

skz-250x250.jpgFotó forrása: www.gazdageniko.hu


Az ügyész fogalmazta a vallomást?

Győri György ügyészt is kemény váddal illette Sziebert: mint mondta, a tanúvallomásban volt olyan állítás, amelyet az ügyész fogalmazott, ugyanis az eredeti mondat nem volt elég "hihető", így át kellett fogalmazni, hogy "kerek" legyen a terhelő vallomás.

 

Cikk forrása:http://www.stop.hu/belfold/buzgo-ugyesz-a-hagyo-ugyben-faragott-a-nem-eleg-hiheto-vallomason/1147645/

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása