" Az idő igaz, S eldönti, ami nem az. " - Petőfi Sándor
Az ügy dokumentumaiért látogassa meg a www.hagyomiklos.com-ot!

máj
14

Tanúként hallgatta meg a bíróság a BKV-perben az elsőrendű vádlott Hagyó Miklós egykori városházi kabinetirodájának vezetőjét. A volt főpolgármester-helyettes közvetlen munkatársaként Czeglédy Gergő vallomásában mindenben alátámasztotta a védelem álláspontját az egyes vádpontokkal összefüggésben.

Míg a nyomozás során Czeglédy azt vallotta, hogy Hagyó és Aba Botond volt BKV-vezérigazgató találkoztak a politikus irodájában, most úgy pontosított, hogy "találkozhattak". Beszámolója hatására tovább gyengült a vád, ugyanis az ügyészség igyekezete ellenére nem nyert igazolást, hogy Hagyóék szoros kapcsolatot tartottak fővárosi cégvezetőkkel.

A per elmúlt hónapjaiban a Kecskeméti Törvényszék sorozatban hallgatta meg a vád tanúit, de a vallomások nem segítették az ügyészi koncepció bizonyítását. A nyomozati szakban tett terhelő vallomásokat sorban vonják vissza, illetve puhítják a vád tanúi. Már azok, akik egyáltalán megjelennek a bíróság előtt, ugyanis két tanú orvosi igazolással kimentette magát, egy további egyszerűen nem jelent meg, míg egy másik ellen körözést adtak ki, mert nem éri el a bíróság.

20090129195028_1.jpgFotó forrása: 7ora7.hu

Az ügyészségnek külön fejtörést okozhat, hogy egyre több vádlott és tanú erősítette meg a bíróságon, hogy a nyomozás első, rendőrségi szakaszában a vallomások felvétele törvénytelen módon történhetett. A vádlottak kényszervallatásról számoltak be, egy tanú pedig azt állította, hogy Bói László a nyomozó hatóságok befolyásolását ígérte cserébe a terhelő vallomásáért, amelyet végül egy magánnyomozóval ollóztak össze. A rendőrségi iratok egyébként hemzsegnek az ellentmondásoktól. A vádlottak tévesen dátumozott, elveszett és hamisítás gyanúját is felvető okiratokra hívták fel a bíróság figyelmét.

A BKV-ügy érdekes momentuma, hogy a nyomozásban részt vett Hagyó Miklós egykori politikai riválisa, Pető György is, aki rendőrként dolgozott a BRFK BKV-ügyben eljáró főosztályán. Pető Györgyről korábban az Index kiderítette, hogy fővárosi cégvezetőkből többet informátornak szervezett be, hogy így segítsék a szocialista-liberális városvezetés elleni "elszámoltatási" ügyek nyomozását. Pető azt megelőzően III/II-es tiszt, majd MSZP-s képviselő volt, jelenleg pedig Tarlós István jobbkezének számít a Városházán.


 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása