" Az idő igaz, S eldönti, ami nem az. " - Petőfi Sándor
Az ügy dokumentumaiért látogassa meg a www.hagyomiklos.com-ot!

máj
3

Tíz évig "nem nyilvános" az a hangfelvétel, amely Handó Tünde alkotmánybírósági meghallgatását tartalmazza. A Népszava ugyanakkor megpróbálja közérdekű adatigénylés formájában kikérni a testülettől a felvételt.

Tíz évig nem nyilvános az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnökének április 23-i, zárt ajtók mögötti alkotmánybírósági (Ab) meghallgatásáról készült hangfelvétel – írja a pénteki Népszava.

titkos.jpgFotó forrása: alfahir.hu

A napilap cikke szerint az Alkotmánybíróság mindössze a kivonatos jegyzőkönyvet tette közzé honlapján, amely szerint Handó Tünde leginkább a bíróságok leterheltségéről beszélt. Az Ab-meghallgatás oka egyebek mellett Hagyó Miklós és védője Ab-beadványa volt, amelyben kifogásolták, hogy jogorvoslati jog biztosítása nélkül döntött Handó arról, hogy a BKV-pert Budapestről áthelyezik.

A hangfelvételt az Ab ügyrendjének rendelkezése alapján titkosították. A rendelkezés úgy szól: a meghallgatásokról hangfelvétel készül, melyeket az Ab főtitkára egységesen tíz évig megőriz, "a hangfelvétel a megőrzés időtartamáig nem nyilvános".

A Népszava megpróbálja közérdekű adatigénylés formájában kikérni a testülettől a felvételt – olvasható a napilapban.

Cikk forrása: http://hvg.hu/itthon/20130503_Tiz_evre_titkositottak_Hando_tunde_Abmeg

Eredeti Népszava cikk: http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=642442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása