" Az idő igaz, S eldönti, ami nem az. " - Petőfi Sándor
Az ügy dokumentumaiért látogassa meg a www.hagyomiklos.com-ot!

ápr
9

Bakiparádéval tért vissza két hetes szünet után a BKV-per a Kecskeméti Törvényszékre. A vád tanúja keddi meghallgatásán elmondta, hogy pletykákra és saját teóriájára alapozta terhelő vallomásait. "Azt pletykálták, hogy Balogh Zsolt tartott Hagyó Miklóstól" - fogalmazott tanúként a BKV jelenlegi vezérigazgató-helyettese Takács Péter, utalva a közlekedési cég volt vezetője és a korábbi MSZP-s főpolgármester-helyettes kapcsolatára.

Meghallgatásával az ügyészség azt próbálta bizonyítani, hogy Hagyó nyomást gyakorolhatott a BKV vezetőire, és hogy a kommunikációs szerződések körül "kupleráj" volt a BKV-nál. Takács amúgy lényegében minden korábbi, terhelő állítását puhította, okirati bizonyítékot megnevezni nem tudott, a gyanús szerződéseket állítása szerint ugyanis kidobta a szemetesbe.

dm_levelszemet.jpg(Fotó forrása: www.mercus.hu)

A tanúmeghallgatás előtt Homonnai János ügyész Csapó Gábor olimpiai bajnok vízilabdázó korábbi meghallgatására visszautalva észrevételezte, hogy "személyes tapasztalatai" és az állampolgári jogok biztosa szerint a BKV nem tett eleget a fogyatékosokkal szembeni elvárásoknak. Ezzel a hozzászólással feltehetőleg azt a kínos helyzetet próbálta menteni, amibe a BKV-t népszerűsítő vízilabdázó meghallgatásán került. Az ügyész ugyanis korábban - a vádirattal egybecsengően - szükségtelennek nevezte a Csapó Bt. szerződését, amelynek bevételéből a sportoló fogyatékos gyermekek ingyenes sportképzését finanszírozta. 

Korábban az ügyész a tanúként meghallgatott olimpiai bajnoktól azt is megtudakolta, hogy milyen alapon használhatja az iskolájának otthont adó uszoda termeit. Csapó akkor általános derültséget okozva elmondta az ügyésznek, hogy elég sokan ismerik őt.

Takács Péter meghallgatása egyébként nehezen kezdődött, ugyanis az ügyészségnek ismételten változtatnia kellett a folyamatosan átírt vádiraton. Ezúttal néhány szerződés összegével összefüggésben írták át az ügyészek a vádat. 

Ügyvédi kérdésre válaszolva Homonnainak arra is felelnie kellett, hová lettek H. Éva össze-vissza dátumozott kihallgatási jegyzőkönyvei. A korábbi, Hagyóval kapcsolatban az ügyészség által elkövetett okirat-hamisításra hasonlító üggyel kapcsolatban a vádhatóság most "nem szándékos elírásokra" és "dokumentumok összefogására, elkeveredésére" hivatkozott. H. Évát nem elégítette ki a válasz, és Hagyó védőjéhez hasonlóan jelezte, a dátumok még mindig nem stimmelnek az iratokon.


NÉPSZAVA-információ /

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása