" Az idő igaz, S eldönti, ami nem az. " - Petőfi Sándor
Az ügy dokumentumaiért látogassa meg a www.hagyomiklos.com-ot!

jan
27

Még a BRFK is igényt tartott a közlekedési vállalat "felesleges" ajándékcsomagjaira, holott a Hagyó-ügyként elhíresült BKV-per vádirata szerint bűncselekménynek minősülnek a BKV ajándéktárgyakra fordított kiadásai.

A vádirat - amely kommunikációs- és reklámszakemberek bevonása nélkül készült - kimondta, hogy a BKV marketingtevékenysége, a vállalat állítólagos monopolhelyzete miatt teljesen szükségtelen, így bűncselekménynek minősítették a 2008-as időszak ajándéktárgyakra fordított kiadásait, szerződéseit is. Ezzel szemben érdekes, hogy az V. kerületi rendőrkapitányság 2008-ban és azt megelőzően is többször igényelte a BKV ajándékait - derült ki egy, a Népszava birtokába került levélből.

DSC_0039.jpg

A levélben egy előzetes megbeszélésre hivatkozva a BRFK arra kérte a BKV-t, hogy "az előző évek gyakorlata alapján ajándéktárgyakkal, szóróanyagokkal, pólókkal, termékmintákkal, sportszerekkel, könyvekkel, ajándékcsomagokkal, tartós élelmiszerekkel, üdítővel, saját termékekkel... stb." támogassák a rászoruló általános iskolások számára szervezett Közlekedési és Bűnmegelőzési tábort.

Az egykori főpolgármester-helyettes, Hagyó Miklós és vádlott-társai a per tárgyalásán többször emlékeztettek arra, hogy az ügyészség a vádiratban szükségtelennek nevezte a közösségi közlekedés népszerűsítésére, gyermeknapi programokra költött forintokat, holott a közlekedési vállalat vezetése előttük és jelenleg is ugyanúgy költ ilyesmire. A BKV marketing tevékenysége azonban a vádlók szerint egyelőre csak Hagyóék időszakában minősült bűncselekménynek.


NÉPSZAVA-információ

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása