" Az idő igaz, S eldönti, ami nem az. " - Petőfi Sándor
Az ügy dokumentumaiért látogassa meg a www.hagyomiklos.com-ot!

jan
16

Két vádlott meghallgatásával folytatódott a BKV-per tárgyalása a Kecskeméti Törvényszéken. H. Iván, Hagyó egykori ügyvédje és B. Tünde, egy szerződő cég ügyvezetője is tagadta bűnösségét.

B. Tündét bűnsegédként elkövetett hűtlen kezeléssel és magánokirat-hamisítással vádolják az Optimismo Kft. nagy port kavart fénymásoló-ügyében. B. Tünde, az Optimismo ügyvezetője állítása szerint nem vett részt a BKV-fénymásolók felülvizsgálatában, a tényleges munkát egy másik személy végezte el, a pénzt is neki adta át.

H. Iván nem tett új vallomást, nyomozati vallomásait fenntartotta. Kifogásolta, hogy a vádirat általánosságokban fogalmaz, melyekre lehetetlen reagálni. Jelezte azt is, hogy olyan időpontban elkövetett bűncselekménnyel is megvádolták, amelynek vélt elkövetésekor külföldön volt.

A tárgyalás végén egyébként Balogh Zsolt fotókat adott át a bíróságnak, amelyek bizonyítják, a szentendrei HÉV utastájékoztató-rendszere a mai napig rendben üzemel. A perben a vádlottak nagy részét már tavaly meghallgatták, miközben a vád szinte teljesen szétesett.

20100323accsoftkf9.jpg(Forrás: origo.hu)

A fővádlottak közül Antal Attila és Balogh Zsolt korábbi BKV vezérigazgatók, Mesterházy Ernő - Demszky egykori tanácsadója -, Lelovics Ottó - Hagyó Miklós egykori sajtósa -, és R. Miklós, a BKV korábbi kommunikációs vezetője is visszavonta nyomozati vallomását, mert azt - állításuk szerint - fenyegetés hatására, megalázó körülmények között tették.

Népszava

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása