" Az idő igaz, S eldönti, ami nem az. " - Petőfi Sándor
Az ügy dokumentumaiért látogassa meg a www.hagyomiklos.com-ot!

nov
16

Ismertette polgári jogi kárigényét a BKV-büntetőper tegnapi tárgyalásán a közlekedési társaság. A vállalat - az egyre gyengülő vádirat tényállását átvéve - 1 milliárd 779 millió forintos igényt jelentett be, amelyet a vádlottaknak akkor kell megfizetniük, ha bűnösségük bebizonyosodik.

Megírtuk, az elsőrendű vádlottat, Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettest a vélt kárhoz képest "csupán" 168 milliós károkozással vádolják. A tárgyaláson Hagyó Miklós ismét egy visszavont vallomást észrevételezett, ezúttal Regőczi Miklós nyomozati szakban tett, őt érintő vádjait cáfolta. Mint arról beszámoltunk, a cég volt vezérigazgató-helyettese volt az ötödik, aki kényszervallatásról számolt be.

Az ügyészség munkájáról Hagyó elmondta, nem érti, mi alapján dőlt el, hogy "a jegyzőkönyvekben szereplő, állítólagos utasítások közül melyik bűncselekmény, és melyik nem, kit hallgatnak ki gyanúsítottként, kit tanúként, és ki az, akit soha, semmilyen minőségben nem hallgattak ki annak ellenére, hogy a jegyzőkönyvekben utasításadóként szerepel".

Ezzel arra utalt, hogy a bíróságon több esetben kiderült: a hatóságok fontos tanúkat nem hallgattak meg, iratokat tartottak vissza a védelemtől, és súlyozták a korábbi állításokat a vádirat összeállításánál. A tárgyalás legkínosabb feltárt "bakija" az volt, amikor kiderült, hogy az egyik vádlott autóját úgy vette az ügyészség hatóság zár alá, hogy azt már 1999-ben ellopták.

NÉPSZAVA-információ

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása