" Az idő igaz, S eldönti, ami nem az. " - Petőfi Sándor
Az ügy dokumentumaiért látogassa meg a www.hagyomiklos.com-ot!

okt
17

Balogh Zsolt nyomozati vallomásainak felolvasásával folytatódott a Hagyó Miklós és társai ellen indult per tárgyalása a Kecskeméti Törvényszéken.

A BKV egykori megbízott vezérigazgatója negyedrendű vádlottként erre reagálva kitartott korábbi bírósági kijelentései mellett, melyekkel lényegében visszavonta nyomozati vallomásait. Azokat ugyanis - mint állította - a BKV másik volt vezérigazgatójához, Antal Attilához és a főpolgármesteri tanácsadó Mesterházy Ernőhöz hasonlóan a rendőrségen nyomás hatására tette. Így nem válaszolt az ominózus "Nokia-dobozos", kétszer 15 millió forinttal kapcsolatos kérdésekre sem, mely összeget a vád szerint Hagyónak kellett adnia.

A volt szocialista főpolgármester-helyettes azonban tegnap szóban reagált Balogh visszavont nyomozati vallomásaira, és kifogásolta, hogy az ügyészség az ő előzetes letartóztatásban tett, okiratokkal alátámasztott vallomásait nem vette figyelembe, míg az akkor szabadlábon lévő Balogh "ellentmondásos és iratellenes" állításait elegendőnek találta a vádirat megalapozásához. Hagyó kiemelte, a Balogh által elmondottak ellenére nem gyakorolt "sem döntési, sem utasítási, sem munkáltatói" jogokat felette, sőt - mint állította - "még a fővárosi önkormányzat vagy annak bármely bizottsága" sem rendelkezett ilyen jogkörrel.

Balogh kitért a nyomozáskor arra is, hogy Hagyó sokszor raportra rendelte és rendszeresen ordibált vele. Hagyó szerint azonban csak "a nagy jelentőségű, sürgősen elvégezendő" feladatok esetében fordulhatott ez elő, de nemcsak Baloghtól, hanem "a többi illetékes szakembertől" is megkövetelte, hogy tudása legjavát nyújtva teljesítse feladatát. "Így, ha sokszor tartottunk szakmai egyeztetést, ha felemeltem a hangom, ha sürgettem az egyes feladatok teljesítését, ez kizárólag azért történt, hogy a főváros, és egyúttal a fővárosi lakosok velünk szemben támasztott elvárásainak megfeleljünk, és a határidőket betartsuk" - fogalmazott Hagyó, aki hozzátette: Balogh nem félhetett tőle, hiszen 2010. februárjában, amikor a volt igazgató szabadlábon volt és kihallgatták, személyi védelmi biztosítást a nyomozók kérdésére sem kért. "Tőlem, aki hónapok óta fogságban voltam, akit ő meggyötörten, bilincsbe verve, végtelen kiszolgáltatottságban, hatósági emberektől körülvéve láthatott" - fogalmazott a politikus, nevetséges lenne, ha Balogh valóban félt volna tőle.

Mint ismert, az ügyészség Balogh Zsoltot társtettesként folytatólagosan, bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel és magánokirat-hamisítással vádolja. A vád szerint a Hagyó által létrehozott bűnszervezet 2007 januárjától 2008 augusztusáig 1,49 milliárd forintot meghaladó vagyoni kárt okozott a BKV-nak.


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása