" Az idő igaz, S eldönti, ami nem az. " - Petőfi Sándor
Az ügy dokumentumaiért látogassa meg a www.hagyomiklos.com-ot!

sze
4

Hagyó Miklós előzetes letartóztatásának elrendelését a sűrűn emlegetett, a szökésveszélyt alátámasztó - nem létező - adat mellett a Fővárosi Főügyészség Kiemelt és Gazdasági Ügyek Osztályának 2010. május 17. napján kelt indítványában azzal indokolták, hogy ha nem tartanák Hagyót a legszigorúbb körülmények között fogva, akkor a tanúk vagy más gyanúsítottak befolyásolásával, illetve különböző bizonyítékok megsemmisítésével, elrejtésével megnehezítené az eljárás eredményes lefolytatását. Azonban Hagyó Miklós részéről ez a veszély sem áll fent. Nézzük a tényeket!

tanuk1.jpg

Ahogyan Hagyó védője, Dr. Kádár András már 2010. május 18. napján kelt fellebbezésében is kifejtette, majd a kilenc hónapig húzódó előzetes letartóztatás alatt sűrűn meg is ismételte:

Semmilyen adat nem merült fel arra nézve, hogy Hagyó Miklós az őrizetbe vétele előtt bármilyen módon - akár a tanúk befolyásolásával, akár a többi már meggyanúsított, vagy gyanúsítottként szóba jöhető személlyel összebeszélve - megpróbálta volna meghiúsítani az eljárás sikerét, pedig ekkor még politikai pozícióinak birtokában és informális hatalmának teljében volt. Kiterjedt kapcsolati hálóval rendelkező főpolgármester-helyettesként és parlamenti képviselőként erre lehetett volna reális esélye, de ilyen kísérletről a rá nézve egyébként terhelő állításokat megfogalmazó személyek sem számoltak be.

Emiatt valószínűtlen, hogy a kérelmező éppen most kísérelné meg valamilyen módon hátráltatni az eljárást, amikor már semmilyen formális vagy informális befolyással nem rendelkezik, saját egykori politikai szövetségesei is megtagadták, a sajtó és a közvélemény egyaránt megbélyegezte.

A bíróságok azzal igyekeznek alátámasztani az előzetes letartóztatás szükségességét, hogy "ellentmondást nem tűrő" személyisége miatt Hagyó Miklós képes lenne befolyásolni az eljárás többi szereplőjét.

tanuk2.jpg

Ehhez képest a Hagyó Miklóst súlyos bűncselekményekkel "megvádoló" sajtóinterjúkat az érintettek még bőven olyankor adták, amikor Hagyó Miklósnak volt közéleti súlya. Ha akkor nem féltek tőle, miért félnének most, amikor a helyzete, érdekérvényesítő képessége gyökeresen megváltozott?

Nem mellesleg: Balogh Zsolt, - a BKV egykori megbízott vezérigazgatója, akinek köszönhetően vált a BKV-ügy visszavonhatatlanul Hagyó-üggyé anno a köztudatban -, Hagyóval való szembesítése során maga mondta el, hogy 2009 augusztusa óta nem volt kapcsolata Hagyó Miklóssal.

Bár nem tartozik szorosan a jelenlegi témakörhöz, de zárójelben jegyezzük meg azért azt is, hogy a rendőrségi szembesítési jegyzőkönyv tanúsága szerint Balogh – ügyvédje tanácsára – nem kívánt válaszolni arra a kérdésre, hogy honnan származott a Hagyó Miklósnak átadott kétszer 15 millió forint.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása