" Az idő igaz, S eldönti, ami nem az. " - Petőfi Sándor
Az ügy dokumentumaiért látogassa meg a www.hagyomiklos.com-ot!

jún
13

A ma reggel induló BKV-per felfüggesztését kérték a perben érintett vádlottak ügyvédei, ám a bíróság kérésüket elutasította.

A 15 vádlott védői közül még áprilisban 14-en fordultak az Alkotmánybírósághoz kifogásolva, hogy Handó Tünde – Szájer József EP-képviselő felesége – az Országos Bírói Hivatal elnöke jogorvoslat biztosítása nélkül áthelyezte a BKV- ügy tárgyalását a Kecskeméti Törvényszékre. Az ügy áthelyezésére azután került sor, hogy a Fővárosi Törvényszék január elsejével kinevezett új vezetője jelezte az általa irányított törvényszék leterheltsége miatt nem tudná a törvényben előírt határidőre letárgyalni a kiemeltnek nyilvánított ügye.

Később azonban kiderült, alig leterheltebb a fővárosi, mint a kecskeméti bíróság, hiszen mindössze négy százalékkal kisebb utóbbiak leterheltsége. A korábbi és a mostani beadványt többek között Bánáti János, a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke, Bárándy Péter egykori igazságügyi miniszter, illetve például Kádár András ügyvédek írták alá, de nem látta el kézjegyével egyik kérelmet sem Szabó Iván ügyvéd, Balogh Zsolt jogi képviselője. A Népszava szerdai számában felidézi, hogy Szabó a jelenleg regnáló hatalom kegyeltje.

A lap példaként említi, hogy Szabó Iván irányította a pécsi vízmű einstandot, ő irányította az MFB-kommandó néven elhíresült akciósorozatot, melynek során az állami pénzintézet leányvállalatait járták végig, s míg leltároztak az eltávolítandó dolgozók nem mozoghattak, telefonálhattak szabadon. Jutalmul az ügyvédet 2011. augusztus 20-án a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjével tüntették ki.

A Népszava összeállításából kiderül az is, ki milyen jutalmat kapott a Hagyó-ügyben vállalt szerepéért. Pető György, Hagyó egykori szocialista ellenlábasa például akkor ment vissza a BRFK-ra osztályvezetőnek, amikor a rendőrség nyomozni kezdett a BKV-ügyben. Pető a Fidesz önkormányzati győzelme után különféle posztokat kapott a Tarlós István irányította várostól. A BKV-ügyet az önkormányzati kampányban könyvbe öntő újságíró, Schmitt Gábor ma szintén a városháza alkalmazásában áll. Balogh Zsolt koronatanú a fideszes vezetésű pécsi önkormányzat közlekedési cégénél kapott munkát, míg például a Hagyó Miklós és társai előzetes letartoztatását rendre elrendelő Szívós Mária bírót alkotmánybíróvá választották.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása