" Az idő igaz, S eldönti, ami nem az. " - Petőfi Sándor
Az ügy dokumentumaiért látogassa meg a www.hagyomiklos.com-ot!

nov
16

balogh3_1.jpg

Durva részletek igazolódtak be az egykori Magyar Nemzet működéséről. Pethő Tibor a napilap történetéről szóló könyvében arról számol be, hogy 2010 és 2015 között rendszeresek voltak az újság szerkesztőségében a fideszes eligazítások.

Ez alapján elég valószínű, hogy Balogh Zsolt nokiás dobozos hazugságai is felülről érkező utasításra jelentek meg a jobboldali lapban.

A szerző a Magyar Nemzet alapítójának, Pethő Sándornak a dédunokája, és maga is a lapnál dolgozott az újság tavaszi megszüntetéséig. Mint írja, már 2010 is előtt is előfordult, hogy „fentről” érkezett információ. Orbán második miniszterelnökségére, 2010-re pedig intézményesült a fideszes irányítás.

Ennek tükrében nem is olyan meglepő, hogy Balogh Zsolt, a BKV egykori vezérigazgatója a 2010-es országgyűlési választások előtt egy hónappal adott interjút a Magyar Nemzetnek, ami „Nokia-dobozban adtam át a pénzt Hagyónak…” címmel  jelent meg a lapban.

Már ekkor lehetett sejteni, hogy Balogh valótlanságokat állít, ugyanis az interjúkban elmondott állításai lényeges pontokon ellentmondtak az azokat megelőző, rendőrségen tett vallomásának. A nyomozók akkoriban azonban valószínűleg nem olvastak újságot, mert a nyomozás során valahogy senkinek nem tűnt fel, hogy Balogh össze-vissza beszél. 

Balogh aztán a kecskeméti bíróság előtt bevallotta, hogy valótlanul fogalmazott meg terhelő állításokat Hagyó Miklósra, és ebben a vádpontban a bíróság is a volt főpolgármester-helyettes javára döntött. Addigra azonban a pénzzel tömött nokiás doboz fogalma teljesen összemosódott Hagyó nevével. 

Pethő Tibor: A Magyar Nemzet története, 1938-2018, Jaffa Kiadó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása