" Az idő igaz, S eldönti, ami nem az. " - Petőfi Sándor
Az ügy dokumentumaiért látogassa meg a www.hagyomiklos.com-ot!

ápr
22

Sosem lehet tudni meddig megy el a hatalom, és ezzel Soros György szervezetének szakemberei is tisztában vannak. 

a_000_ti6v1_gettyimageshungary_eza-e1524235933700-1024x576.jpg

A héten jött ki a hír, hogy bezárja budapesti irodáját és Berlinbe költözik a Nyílt Társadalom Alapítványok (Open Society Foundations). Csontos Csaba, az OSF magyarországi kommunikációs igazgatója arról beszélt, hogy nincsenek illúzióik azzal kapcsolatban, mi történik, ha az országgyűlés elfogadja a Stop, Soros!-törvényt.

Jelenleg 174-en dolgoznak az alapítványnál Budapesten. A Zoom.hu úgy tudja, ezek a munkatársak a kormányzati támadások miatt tréningeken vesznek részt, hogy felkészüljenek, miként kell reagálni, ha a rendőrség házkutatást tart az irodában vagy elvinné a kollégákat. Információik szerint ezeken a tréningeken rendőrségi kihallgatásra és kényszervallatásra is fölkészítették a Soros-alapítvány munkatársait, mondván, sosem lehet tudni, meddig megy el a hatalom. A hatalom pedig jó pár esetben elment már a kényszervallatásig.

A BKV-per tárgyalásán 7 vádlott és 3 tanú is megerősítette, hogy a nyomozás rendőrségi szakaszában a hatóság emberei kényszervallatásnak vetették alá őket. Sokan körzülük befolyásolásáról, összeollózott vallomásokról, ellentmondásos rendőrségi iratokról, téves dátumozásokról, elveszett és hamisítás gyanúját is felvető okiratokról számoltak be.

  • Mesterházy Ernő, Demszky Gábor egykori főtanácsadója, a bírósági tárgyaláson elmondta, hogy a kihallgatás a jegyzőkönyv szerint közel 11 órán át tartott, eredménye pedig csupán két oldal volt, a nyomozóhatóság megalázta, és arról győzködte őt, hogy tegyen terhelő vallomást Hagyó Miklósra, és ha ezt megteszi, csak akkor engedik el az őrizetből.
  • Antal Attila, a BKV volt vezérigazgatója is rendőrségi nyomásra panaszkodott, és bocsánatot kért a tárgyaláson Hagyó Miklóstól, Demszky Gábortól és Mesterházy Ernőtől azért, mert rájuk vallott. Ügyvédje szerint a rendőrség a nyomozás idején egyértelművé tette: nem szakmai ügyekről, hanem Hagyóról, és Mesterházyról akar hallani. A vallomások a rendőrség elvárásai alapján készültek, és annak érdekében, hogy meggyanúsítása után ne tartóztassák le, megengedte, hogy a jegyzőkönyvek is olyan tartalommal készüljenek, ahogy azt a rendőrség szeretné.
  • A „Nokiás” Balogh Zsolt is az ügyészséget vádolta, vádlott-társaihoz hasonlóan arról számolt be, hogy nyomozati vallomásait nyomás alatt tette, és a sajtóban is azért nyilatkozott - többek között az elhíresült Nokia-dobozról -, hogy elkerülje a börtönt.

Azt kell mondanunk, hogy ez sajnos teljesen ésszerű lépés ma Magyarországon. Hiába múltak el a Kádári idők, hazánkban még mindig bevett gyakorlata van a kényszervallatásoknak. 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása