" Az idő igaz, S eldönti, ami nem az. " - Petőfi Sándor
Az ügy dokumentumaiért látogassa meg a www.hagyomiklos.com-ot!

már
7

A mostani kétharmad létrejöttében jelentős szerepe volt annak az interjúnak, amely szerint Hagyó Miklósnak nokiásdobozokban hordták a kenőpénzt, miközben ő két pofára zabálta a párizsit. Ez egy annyira erőteljes kép volt, hogy mindenkinek beleégett a memóriájába. 

penz_001.jpg

Kár, hogy egy szó se volt igaz az egészből: 

"Nem vagyok hős. Nem akartam mást, csak hazamenni" - mondta Balogh Zsolt a BKV-per tegnapi tárgyalásán. A közlekedési cég volt vezetője - vádlott társaihoz hasonlóan - arról számolt be, hogy nyomozati vallomásait nyomás alatt tette, sőt, a sajtóban is azért nyilatkozott - egyebek között az elhíresült Nokia-dobozról -, hogy elkerülje a börtönt. Balogh ezeket a korábbi vallomásait visszavonta.

Ja, hogy a kormánypárti sajtóból tájékozódó olvasóknak ez újdonság? Pedig ez már másfél éve történt, csak valahogy ezt odaát nem reklámozzák. Jól működik a közszolgálati médiától a jobbos sajtón és a HírTV2-n át az MTI híreket dömpingáron kapó, így saját hírszerkesztőre nem költő kis rádiók hálózatáig terjedő kormányzati hazugsággyár.

Egy kicsit ilyen érzésem volt most, amikor a Zuschlag János friss könyvét beharangozó interjút olvastam. Azt, amelyben elmeséli, hogy miképp fizették le Lendvai Ildikóék egy nejlonszatyorba pakolt 50 millióval, ami természetesen egy százmilliókkal kitömött, MSZMP! címeres széfből származik, hát honnan máshonnan.

Nagyon szépen kimunkált, plasztikus kép. Túlságosan is az. Ugyanúgy, mint a hazugságnak bizonyult nokiásdoboz.

Mert hát micsoda véletlen, hogy egy olyan ember, aki vérig sértődött, mert kirakták az MSZP-ből a stiklijei miatt (és nem vették vissza a börtönbüntetése után, mint Várhegyit a FIDESZ), először kamupártok alapításába fog, hogy címlapsztori lehessen a Heti Válasznál, aztán meg pont egy hónappal a választás előtt megjelentet egy ilyen botránykönvet, mert hogy (és itt most idézet következik) "segíteni akar"egykori pártjának. 

És persze a segítség része az is, hogy interjút ad a nem kis pénzért Orbánba szerelmes G pont Fodor Gábornak, aki Obersovszky-díjra érdemes kérdésekkel irányítja a beszélgetést, olyan tételmondatokkal, hogy 

Az a bizonyos sportminisztérium, ahol a pályázati ügyeket intézte, mai szemmel nézve az Összefogás minisztériuma volt.

Lehet persze, hogy amit mond Cusi, az igaz volt akkor, 10 évvel ezelőtt, egy-két részletben biztosan. De akkor miért nem mondta el mindezt a tárgyaláson? Mi vette rá, hogy jólnevelt troll módjára pont most borítson bilit, bizonyíthatatlan vádaskodással, a kampány közepén? Csak nem egy másik nejlonszatyor, ami a másik oldalról származik? Hisz olyan szépen illeszkedik ez az egész abba a FIDESZ stratégiába, amely 6-10 évvel ezelőtti ügyek előrángatásával akarja elterelni a figyelmet a saját mutyijairól, amelyekben jópár nullával nagyobb számok forognak, és akkor még az ország állapota, a demokrácia helyzete, a putyin utolsó csatlósa pozíció szóba se került (és ha Orbánékon múlik, nem is fog). 

Nem tudom, melyik a szomorúbb: az, hogy Orbánék annyira lenézik a szavazóikat, hogy úgy gondolják, ennyi elég ahhoz, hogy híveik elnézzék nekik az összes lopást és pálfordulást, vagy az, hogy úgy tűnik, igazuk van? Vagy talán érdekel bárkit is az oligarchákra és ofshore-lovagokra oly érzékeny kormánypárti szavazók közül, hogy kicsoda az a Mészáros Lőrinc vagy a Garancsi István?

1979708_732787080087474_1539389210_n.jpg

 

Elég gyanús hát nekem ez az interjú, és ezt a gyanút támasztja alá az a videó is, amit Gyurcsány osztott meg válaszul:

gyf.bmp

 

Szóval a Simon üggyel ellentétben egyáltalán nem vagyok biztos, hogy ez komolyan ártani tud az ellenzéknek.

Az interjú kulcsszavait természetesen 0-24-ben fogja szajkózni a Híradó meg Hírtévé, háromszor idézve egy mondaton belül azt, hogy "Feri ugyanis egy igazi bunkó", meg "MSZMP címeres széf", és arra is van egy tippem, hogy ki kerül jövő héttől a "független civil" CÖF-nek a választási kampányhoz még véletlenül se tartozó plakátjaira Simon mellé vagy helyére, de úgy érzem, hogy a Finkelstein-Birnbaum duó ezúttal ugyanúgy túltolta a szekeret, mint amikor a titkosszolgálatokat is belerángatva a kampányba előszedték Őszöd ügyét, és ugyanúgy vissza fog a fejükre hullani.

Persze lehet, hogy az igazságot ezúttal is csak a választás után fogjuk megtudni, amikor már talán későn lesz.

Pont, mint a nokiásdobozoknál.

forrás: fedor.blog.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása