" Az idő igaz, S eldönti, ami nem az. " - Petőfi Sándor
Az ügy dokumentumaiért látogassa meg a www.hagyomiklos.com-ot!

dec
17

Budapest volt főpolgármester-helyettesének és 14 társának a büntetőperében a Kecskeméti Törvényszék a 2013. december 16. napján meghozott végzésében illetékessége hiányát állapította meg, és az ügyet áttette a Fővárosi Törvényszékhez - közölte a Kecskeméti Törvényszék.

00024987.jpeg

Mint ismert: a Kecskeméti Törvényszéket 2012-ben jelölte ki az eljárás lefolytatására az Országos Bírósági Hivatal elnöke, Handó Tünde (Szájer József fideszes EP-képviselő felesége). Időközben a kijelölés alapját képező jogszabályi rendelkezéseket - alaptörvény-ellenességre és nemzetközi szerződésbe ütközésre hivatkozással - az Alkotmánybíróság megsemmisítette.

A bíróság álláspontja szerint ennek okán jelenleg nincs olyan hatályos törvényi, illetőleg alaptörvényi rendelkezés, amelyre a Kecskeméti Törvényszék illetékességét alapítani lehetne. Ezért a bíróság az ügy áttételéről határozott. A végzéssel szemben jogorvoslatnak nincs helye - áll a közleményben. 

Politikai ügyek sora kerülhet ugyanilyen módon vissza az eredetileg illetékes bírósághoz. Erről részletesen alábbi cikkünkben olvashat: Visszaadhatják az áthelyezett ügyeket.

Íme a bíróság részletes álláspontja:

1.jpeg2.jpeg

Forrás: Népszava online

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása