" Az idő igaz, S eldönti, ami nem az. " - Petőfi Sándor
Az ügy dokumentumaiért látogassa meg a www.hagyomiklos.com-ot!

ápr
17

A múlt héten nagy port kavart fel a hír: a Közbeszerzési Döntőbizottság a Skoda kérésére indított vizsgálatában elkaszálta a budapesti trolitendert, mert a kiírásban nem szerepelt dízelüzemű segédmeghajtás, csak akkumulátoros, ez pedig versenykorlátozásnak minősül. A szűk határidők miatt ez azt jelentheti, hogy lőttek 3,4 milliárd forint uniós támogatásnak. Tarlós István főpolgármester belső vizsgálatot indított.

troli.jpgFotó: Hvg

 

A belső vizsgálat nem lesz hosszú, maximum két hét Tarlós elmondása szerint. Nyilvánvalóan neki nem kell annyi, hogy megállapítsa: a BKK töketlenkedése okán döntött úgy a KDB, hogy a közlekedési cég által kiírt trolitender versenykorlátozó.

Persze feleslegesen izgul az ellenzék. Meg fogják oldani, ezt már megtanulhattuk az előző négy évből. Igaza van a 444-nek: “ha a főváros tényleg trolikat akar vásárolni, akkor nagyobb esélye lenne a KDB-t rávenni a döntés visszavonására egy főpolgármesternek, mint a tender kiírójának.”  Meg is fogják tenni, ez már csak így működik ebben a rendszerben. Sok pénz forog kockán, az a fránya helytartó Brüsszel szívesen finanszíroz ilyen beruházásokat - csak tudni kell lehívni a pénzt, meg nem tökölni a határidőkkel. Vagy csak normálisan dolgozni, ennyi. Úgy néz ki, hogy a BKK-nál nem a legjobb szakemberek dolgoznak. De nem is ez a lényeg. Közelednek az önkormányzati választások.

Ide a rozsdás bökőt, hogy a főpolgármester fog jól kijönni a szituból. Egész egyszerűen Tarlósnak jól áll, ha adhatja folyamatosan a tockosokat az exvekés ifjú titánnak. Abból a fonák helyzetből, amibe került a ciklus elején a főpolgármester, miszerint egész egyszerűen nem rúghatja ki a miniszterelnök rokonát a BKK éléről, rendszeresen jól jön ki. A szigorú pedellus helyrerakja az újhullámos zsúrpubit - nem tudom nem magam előtt látni Vitézy Dávidot, amint a budaörsi buszsáv káoszos napjaiban közösen állnak ki a kamerák elé. Csóri Vitézyt még meg is sajnáltam egy pillanatra. Vagy emlékeznek még, amikor Tarlós nyílt levélben oktatta a szakértelem hiányáról a BKK-t (a Dávidot)? Tette mindezt úgy, hogy letiltotta őt a kommunikáció összes formájáról? Legalábbis nehéz elfelejteni.. Persze ezek csak a nagyobb ügyek, amelyeket nem tudunk nem észrevenni. Mi mehet itt a háttérben? Élesek a kések, az biztos.

Adott a kérdés..

 Érdeke a főpolgármesternek az önkormányzati választások előtt a Fidesz által támogatott Vitézy Dávidot és a BKK-t támadni?

Naná hogy az! Bár több hírportálon olvasni, hogy egyáltalán nem biztos, hogy a kormánypárt Tarlóst indítja a fővárosért, számunkra nem kérdés: ő lesz a jelölt. Nem csak azért, mert sokan még az ellenzéki oldalon is tökös városvezetőt látnak benne, hanem mert a dolgok jelenlegi állása szerint nincs miért váltaniuk. Ha szűken is, de Budapestet így is megnyerte a Fidesz az országgyűlési választásokon. Az ellenzéki oldal egységes jelöltjére egyre kevesebb az esély, ma már úgy hírlik, hogy Bajnaiék is indítanak önálló jelöltet Karácsony Gergely személyében. Arról nem is beszélve, hogy az LMP megmutatta Budapesten, hogy itt legalábbis komolyan kell velük számolni. Anélkül, hogy hosszú távú jóslásokba bonyolódnánk, csak röviden, lehet vele vitatkozni: a dolgok jelenlegi állása alapján kicsi rá az esély, hogy az ellenzék adja Budapest főpolgármesterét. Szerintem ezt a Tarlós is tudja. A Hír Tv-ben nem hiába mondta azt a műsorvezető kérdésére: legszívesebben Demszky Gáborral mérné össze magát. Számomra ez a válasz azt jelenti, hogy megengedheti magának azt a luxust, hogy a régi sérelmeivel foglalkolkozzon, ne pedig az új kihívóval - kihívókkal, bárki is legyen az. Neki alapvetően mindegy, hisz látja, hogy veszekednek. Persze addig sok víz lefolyik még a Dunán, és nyilván ez a választás komolyabb kihívás elé állítja majd Orbánékat itt Budapesten, mint az ország más részein, más városaiban. De ha nagy csoda nem történik, akkor behúzzák ezt is.

 

 

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása