" Az idő igaz, S eldönti, ami nem az. " - Petőfi Sándor
Az ügy dokumentumaiért látogassa meg a www.hagyomiklos.com-ot!

már
19

Kapcsolatot fedezett fel az ügyészség a BKV-per egyik tanúja illetve vádlottja között az egyik népszerű közösségi oldalon, de mivel az érintettek nem tagadták szakmai kapcsolatukat, a leleplezés "értelmetlennek" bizonyult.

A Kecskeméti Törvényszéken az elsőrendű vádlott Hagyó Miklós volt MSZP-s főpolgármester-helyettes után Hagyó-perként is emlegetett büntetőeljárás keddi tárgyalási napján kiderült az is: a vád egyes állításait alapjaiban változtatták meg, hogy az ügyészség igazolhassa koncepcióját.

A tárgyaláson BKV-s alvállalkozókat hallgatott meg a bíróság. A cégvezetőkhöz intézett ügyészi kérdések arra irányultak, hogy bizonyítsák az egyes kommunikációs- és marketing-szerződések szükségtelenségét, ám a vád álláspontja most sem nyert megerősítést. Az egyik tanú elmondta, a BKV saját apparátusa képtelen lett volna a megrendelt grafikai és egyéb kreatív munkákat elvégezni.

Szakmai álláspontja szerint a nagyvállalatoknál egyébként sem fordul elő, hogy ilyen jellegű feladatokra saját, belsős, költséges munkaerőt tartanak fenn folyamatosan.

R. Miklós vádlott emlékeztetett, hogy az ügyészség korábban azt állította a vádiratban, hogy a cég a szerződéses feladatát nem teljesítette. Mikor menetközben kiderült, hogy a szerződés mégis teljesült, a vádat úgy módosították, hogy a feladat - bár elvégeztetett - szükségtelen volt. "Ha van rajtunk sapka, az a baj, ha nincs, akkor meg az" - kommentálta ezt, az ügyben többször visszatérő ügyészségi gyakorlatot az egyik vádlott.

homonnai_janos_ugyesz_1.jpgHomonnai János


A tárgyalás egyetlen sikerélménye Homonnai János ügyész számára az volt, amikor leleplezte az egyik tanút, hogy egy népszerű közösségi oldalon L. Ottó vádlott ismerőse. Az érintettek ezt azonos szakmai közösséghez való tartozással, és korábbi munkakapcsolatukkal magyarázták. Jelezték, az internetes ismeretség nem számít valós baráti kapcsolatnak. L. Ottó ezt követően a tárgyalás szünetében ismerősnek jelölte ugyanezen a közösségi oldalon az ügyészt, egy másik vádlott pedig nehezményezte, hogy az ügyben korábban eljáró másik ügyész, Kutron Katalin őt nem igazolta vissza ismerősként.


NÉPSZAVA-információ /

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása