" Az idő igaz, S eldönti, ami nem az. " - Petőfi Sándor
Az ügy dokumentumaiért látogassa meg a www.hagyomiklos.com-ot!

már
7

Dezslik Magdolna, a Hagyó-éra szerződéseit véleményező BKV-főosztályvezető kihallgatásán kiderült, hogy a vád tanúja egyeztette vallomását a közlekedési cég mostani kommunikációs vezetőjével. A Kocsis István irányítása idején tett feljelentéseket alátámasztó szakvélemények írója elismerte, hogy sem releváns tapasztalattal, sem diplomával nem rendelkezett, amikor a szerződéseket vizsgálta. Hagyó cukorkát adott neki a tárgyaláson, amit az ügyészség kifogásolt.

"Tegnap telefonon beszéltem a BKV társasági kapcsolatok igazgatójával. Nem tudom, hogy baj-e" - mondta ügyészi kérdésre adott válaszában Dezslik Magdolna, a vád tanúja, a BKV korábbi közkapcsolati főosztályvezetője a Hagyó-per tárgyalásán, a Kecskeméti Törvényszéken. Mint arról beszámoltunk, az említett Székelyné Pásztor Erzsébetet, a cég jelenlegi kommunikációs vezetőjét kedden szintén tanúként hallgatta meg a bíróság. Védői kérdésre válaszolva Dezslik először azt mondta, hogy csak "lelkiztek" volt főnökével, később azonban elismerte, hogy Hagyóékra nézve terhelő vallomásaik közti ellentmondásról beszéltek.

Nagy_ALko_titok_0.jpg

(Fotó: www.thesecret.hu)

Dezslik Magdolnát a BKV-hoz Kocsis István vette fel, és vele vizsgáltatta át a Hagyó-éra azon szerződéseit, amelyekből később az ügy alapját képező feljelentések születtek. A szerződések közül többről a per kezdete óta már kiderült, hogy azok Hagyóék előtt és után is éltek és élnek.

A tárgyaláson Dezslik Magdolna azt is elismerte, úgy adott "szakmai véleményt" Kocsis feljelentéseihez a BKV-s szerződésekről, hogy szakirányú végzettséggel nem rendelkezett. "Nem volt diplomám, nem vagyok szakértő, nem tudtam szakvéleményt adni" - fogalmazott a tanú. A BKV-s feljelentések előkészítése előtti pályafutásáról elmondta, hogy női magazinoknál dolgozott, de az unalmas volt szakmailag, ezért jelentkezett be Kocsis titkárnőjénél a BKV-hoz. A közlekedési cégnél Dezslik havi 960 ezer forintot keresett, és a feljelentések előkészítésének segítése után nem sokkal távozott is a cégtől.

A csütörtöki tárgyalás szünetében Hagyó Miklós egy szem cukorkát adott a tanúnak, mire az ügyészség észrevételezte, hogy ez alkalmas lehet a tanú szimpátiájának felkeltésére. Dezslik Magdolna a cukrot visszaadta Hagyónak, Hadnagy Ibolya bírónő pedig arra kérte az ügyészséget, hogy ne térjen el a tárgytól.


NÉPSZAVA-információ /

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása