" Az idő igaz, S eldönti, ami nem az. " - Petőfi Sándor
Az ügy dokumentumaiért látogassa meg a www.hagyomiklos.com-ot!

aug
22

Pető György az egyik nagy nyertese a BKV-ügyként emlegetett eljárásnak. Az egykor a belső politikai elhárítást, a III/II-es ügyosztályt is megjárt egykori rendőr 2002 és 2006 között Óbuda szocialista alpolgármestere volt. Ebben az időben Tarlós Istvánnak hívták még a kerület első emberét, s harmonikus volt a két kerületvezető együttműködése, hiszen az csak a 2006-os választási kampányban szivárgott ki, milyen stílusban vezette például Tarlós a kerület képviselő-testületének üléseit. Mint emlékezetes egy nem III. kerületi szocialista politikus blogjában látott napvilágot az a hangfelvétel, amelyen Tarlós István egyik politikai ellenlábasának azt mondta egy vita hevében: akár le is verhetné a szemüvegét és rátaposhatna.

pető és tarlós.jpg(Tarlós István és Pető György - forrás: index.hu)

Pető György 2006 után is képviselő maradt az óbudai testületben, s 2008 elejéig ő irányította a párt képviselőcsoportját is, majd amikor Czeglédi Gergő, Hagyó városházi irodavezetője lett a kerületi pártelnök, akkor kilenc párttársával együtt kilépett a pártból és a frakcióból és csatlakoztak a Kapolyi László vezette Magyarországi Szociáldemokrata Párthoz, de később innen is távoztak és Petőék függetlenként fejezték be önkormányzati ciklusukat.

Pető, miután nem lett újra Óbuda alpolgármestere, Molnár Gyula akkori újbudai polgármester kabinetfőnöke lett. Legendás volt akkoriban Hagyó Miklós és Molnár Gyula ellentéte is, mivel az egykori főpolgármester-helyettesnek szerepe volt abban, hogy Molnár elvesztette budapesti szocialista párti elnöki pozícióját.

pető -origo.jpg(Forrás: origo.hu)

Pető akkor keltett azonban igazi meglepetést, amikor nem sokkal a BKV-ügy kipattanása után arról lehetett olvasni, hogy újra visszatért a rendőrség kötelekébe, méghozzá éppen arra az osztályra, ahol egykori pártbéli ellenlábasa ellen nyomoztak. Tarlós egykori helyettese nem sokat adott a látszatra, miután az országgyűlési után az önkormányzati kampányt is a BKV-ügy jegyében menedzselte a Fidesz, illetve az ügyészség,

Pető György hirtelen elhagyta a rendőrséget és korábbi politikai ellenlábasa meghatározó munkatársaként tért vissza. Pető a választás után nem sokkal állt a Fővárosi Közterület-felügyelet élére, illetve létrehozták számára a fővárosi FBI-t, amely a budapesti cégekkel szerződött és az önkormányzati vagyon védelméért, illetve vállalati bűnmegelőzésért felelős. Az új cég felelt volna az információbiztonságért és vagyonbiztonságért, de ezt a jogosítványt végül nem kapta meg a Fővárosi Közgyűléstől Tarlós István bizalmi embere. A budapesti FBI csak tavaly 236 millió forintból gazdálkodott.

pető.jpg(Forrás: stop.hu)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása