" Az idő igaz, S eldönti, ami nem az. " - Petőfi Sándor
Az ügy dokumentumaiért látogassa meg a www.hagyomiklos.com-ot!

ápr
12

Kecskemét, 2015. április 9., csütörtök (MTI) - Hagyó Miklós elsőrendű vádlottra terhelő leveleket olvastak fel az egykori szocialista főpolgármester-helyettes és társai ellen folyó per csütörtöki tárgyalásán, a Kecskeméti Törvényszéken.  A BKV Zrt. egykori gazdasági-vezérigazgató helyettesének tanúkihallgatásán - aki 35. számú tanúként szerepel a perben -, olyan e-maileket ismertetett a törvényszék, amelyek az ügyész szerint alátámasztják a vád állítását, hogy Hagyó Miklós a hatáskörét túllépve utasításokat adott a BKV vezetőinek. (Idézet az MTI tudósításából 2009. április 9.)

Hol is hibáztatok? Hehe....: hát ott, hogy eme blog írója is ott ült azon a tárgyalási napon.. És olvasva Titeket, kedves MTI, hát kinyílt a viharsarki bugylibicska a zsebében. Úgyhogy most karcolgatunk egy picit:

mti_1.jpg

Azt most hagyjuk, hogy szokás szerint a tudósításba bemásolják a vádiratot, és így a hír fele nagyjából meg is van. Persze azt nem teszi hozzá, hogy ezt a vádiratot nagyjából ötször módosították, és most már inkább humorral idézik a védőügyvédek is ezt a fantasztikus ügyészi munkát. De oda se neki, nem érdekes, karaktert többet nem ér, én nem az MTI-nek írok, így nincs kényszerem vadbaromságokat leírni.

De nézzük akkor konkrétan ezeket az “első rendű vádlottra terhelő” emaileket.

 

Nos, azt írja a tudósító: “Az első e-mailben Balogh Zsolt arról tájékoztatta Antal Attila harmadrendű vádlottat, a BKV Zrt. egykori vezérigazgatóját és a tanút, hogy Hagyó Miklós főpolgármesteri kabinetjének egyik tagja kereste fel és egyeztettek gazdasági kérdésekről. A következő e-mailben Balogh Zsolt azt írta a 35. számú tanúnak, hívja fel Hagyó Miklóst, és fejtse ki neki, hogy „baromság, amire a fogassal (fogaskerekű vasúttal) kapcsolatban személyesen utasítást adott” a kabinet tagja. “

Azt persze nem teszi hozzá, hogy ez a három oldalas levélben nincs arról szó, hogy a “kabinet tagja” utasítást adott volna. Egy háttérbeszélgetést idéznek, ahol szó volt arról, hogy mit lehetne tenni a leromlott állapotú Fogaskerekűvel. Ötleteltek a vezérigazgató-helyettesek az adott keretek között, nem utasítanak senkit. De ami a legtutibb a dologban, hogy olyan dologról ötletelnek, amiről a BKV harmadik vezérigazgató-helyettese, a fideszes polgármester Pokorni Zoltán, illetve a miniszterelnöki rokon, egykori VEKE szóvivő, későbbi BKK vezérigazgató sajtónyilvánosan, kamerák kereszttüzében megállapodnak. Segítek kedves MTI, csak mert biztos vagyok benne, hogy olvasni azért megtanultatok: “Az elkészült tanulmány alapján a BKV vezetése is támogatásáról biztosította a Fogaskerekű fejlesztésére vonatkozó tervet. A projekt első előkészítési fázisát a XII. kerület finanszírozta és koordinálta, ezt követően a Fővárosi Önkormányzat és a BKV is közreműködő partnerként bekapcsolódik az előkészítés további fázisaiba. Pokorni Zoltán, a Hegyvidék polgármestere elmondta, hogy az elképzelések szerint a kerületi önkormányzat a Fogaskerekű felújításában, és meghosszabbításában együtt vesz majd részt a Fővárossal. Biztos ami biztos, ha nem hinnétek nekem, itt megtaláljátok

És tudják mi a vicc? Ez a kérdéses levélváltás előtt egy hónappal történt, 2007. decemberében. Tehát  ismétlés jelleggel - ezt úgy is annyira szereti az MTI: a “terhelő email” tartalmáról, tehát hogy milyen fejlesztésekben kellene gondolkodnia a cég felső vezetésének, megállapodik a cég, Pokorni Zoltán és Vitézy Dávid. Elég ütős így, nemdebár?

Ezt pedig az ügyészség valaminek a bizonyítására akarja felhasználni. Lelkük rajta, ott így működik, vagy így működtetik a rendszert. De hogy a kiküldött tudósító pacekból felmondja az ügyészi álláspontot úgy, hogy a tárgyalás érdemi részein nem is ült bent, kicsit necces...De lehet, hogy csak nekem...



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása