" Az idő igaz, S eldönti, ami nem az. " - Petőfi Sándor
Az ügy dokumentumaiért látogassa meg a www.hagyomiklos.com-ot!

nov
19

Mozgalmas kis hét volt ez a fővárosiaknak, nem vitás. A resziháború új frontja nyílt meg a fővárosi tömegközlekedés területén, elfogadták a hajléktalanrendeletet, és kamerák sokaságának keresztüzében kicipeltették az ellene demonstrálókat. És persze megünnepeltük a 140 éves Budapestet. Vitézy, a dugók és az anyázás maradtak,Tarlós pedig erőt gyűjt egy újabb dörgedelmes fejmosásához. Ha nincs új célpont, talonban ott a BKK, azokat lehet bármikor szivatni. A válaszadás úgy is le van tiltva.

3_as_metro.jpg

Csöppent némi információ a hármas vonal felújításáról is: lerohad rövid időn belül - ez nem kérdés - és ezt már nem csak a szakemberek látják. Nyáron a rekkenő hőségben jómagamnak is többször kellett bebattyognom a Nagyvárad tértől a centrumba. Persze akkor is jobban jártam, mint aki heringezett a pótlóbuszon, lévén, hogy volt terem, levegőm, és még haladtam is.

Nem mintha epekedve várnám az M3 felújítását, mert az sem lesz jobb, mint ami most van a kettes metró vonalán hétvégente, vagy hétköznap esténként.

De nem is kell még félnem az M3 felújításától. 2016 előtt kivitelezési munkálatok nem kezdődnek. Biztos vagyok benne viszont, hogy a majdani 2018-as választások előtt már csilli-villi lesz az új vonal.

Mert miről is szólnak a tervek? Amelett, hogy Káposztásmegyer lesz az északi végpontja a vonalnak, kicserélik a teljes pályarendszert, illetve leszigetelik az alagutakat. Új infokommunikációs rendszert telepítenek. Megújulnak az állomások, a mozgólépcsők és az utastájékoztatás. És talán addigra lesz szerelvény is, amit nem rágott szét a rozsda. Régi orosz vas helyett új orosz vas van kilátásban a legújabb hírek szerint.  

A Kecskeméten zajló BKV-pert figyelve ezúton adnék néhány tanácsot a kivitelezőknek, illetve a szerződéseket majdan aláíróknak: Mindig lesz olcsóbb kijelző, mindig lesz szakértő, aki szerint ez drága volt, vagy felesleges. Mindig lesz politikus az ellenoldalról, aki korrupciót lát vagy láttat ott is, ahol minden szabályos, illetve szükségszerű. Gombok mindig lesznek, kabátot meg majd varr hozzá, akinek az az érdeke. Mert nagy beruházásról van szó, és nem hat, hanem hétszámjegyű összegekről beszélünk.

Sok sikert kívánok a projektben részvevőknek ezúton is!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása